Societat
Formació del nou personal Auxilliar d'Ofici Forestal de reforç d'aquesta campanya
Foto: Formació del nou personal Auxilliar d'Ofici Forestal de reforç d'aquesta campanya | Bombers
Incendis

Les zones de Catalunya que més preocupen als Bombers de cara a la campanya d'incendis

Temps de lectura: 2 minuts
Formació del nou personal Auxilliar d'Ofici Forestal de reforç d'aquesta campanya
Foto: Formació del nou personal Auxilliar d'Ofici Forestal de reforç d'aquesta campanya | Bombers

Aquest 2023 els Bombers de la Generalitat han treballat en 2.766 incendis de vegetació (agrícola, forestal i urbana), un 11% més que l’any 2022 (2.484 incendis) i un 35% més que fa dos anys (2.038 serveis). Alhora, la xifra d'hectàrees cremades fins a 28 de maig és també la més alta dels darrers deu anys, amb 875 hectàrees.

Per què és important? En el context de sequera que viu Catalunya, els Bombers assenyalen que el risc d'incendi és molt elevat i que la realitat és dura.

Quines zones preocupen més? 

  • El litoral de la Costa Brava i el massís de les Gavarres són les principals preocupacions dels Bombers i els Agents Rurals per aquesta campanya d'estiu a les comarques gironines.
  • Malgrat les pluges dels darrers mesos, des dels cossos d'emergència avisen que hi ha molts espais boscosos propers al mar que estan secs i poden ser un focus d'incendi.
  • També cal tenir en compte que es tracta de zones habitualment habitades i això obliga a destinar més efectius per poder protegir les cases o evacuar persones.

Què diuen els Bombers? "Tenim un litoral que va de Portbou a Blanes on la pluja no ha arribat amb tanta abundància com en altres llocs", ha alertat el cap dels Bombers a la regió, Jordi Martín.

  • Martín assenyala que les Gavarres són, com cada any, un dels espais sensibles per la quantitat de massa forestal que s'hi acumula.

Què esperar? El cap de Bombers de la regió celebra que aquesta campanya l'afronten amb més efectius, tant materials com d'increment de personal als parcs.

  • En els setze parcs professionals que hi ha a la demarcació hi haurà 474 efectius repartits que comptaran amb el suport de 183 bombers voluntaris.
  • A més, també hi haurà 20 Equips de Protecció Activa Forestal (EPAF) i 73 Ajudants d'Ofici Forestal (AOF). 
Categoria: Societat
Etiquetes: Bombers Incendis