Societat
Manifestació antimonàrquica a Girona
Foto: Manifestació antimonàrquica a Girona | Marina López / ACN
Manifestació

VÍDEO: Càrregues policials en una manifestació antimonàrquica a Girona

Temps de lectura: 2 minuts
Manifestació antimonàrquica a Girona
Foto: Manifestació antimonàrquica a Girona | Marina López / ACN

Els Mossos d'Esquadra van carregar contra un grup de manifestants antimonàrquics que protestaven davant les oficines de la Fundació Princesa de Girona el dimecres 7 de juny al vespre. Hi va haver un detingut, el portaveu de la Coordinadora Antimonàrquica de Girona, que ja ha estat posat en llibertat.

Per què és important? La tensió va anar escalant i els agents de l'ARRO van acabar carregant contra els assistents, unes 120 persones.

Què en sabem? Els manifestants van intentar treure una escala per penjar una pancarta i els agents de policia ho van impedir.

  • El detingut, portaveu de la coordinadora, Quim Tell, va caure damunt dels agents mentre pujava l'escala.
  • En aquest moment, els policies van detenir-lo per atemptat contra agent de l'autoritat al·legant que Tell havia clavat puntades de peu i cops de puny als agents.

Context: La manifestació havia sortit de la plaça del Vi de Girona i protestava contra els actes de la Setmana del Talent de la Fundació Princesa de Girona, que tot just comencen aquest dijous 8 de juny i s'allarguen fins al dia 13.

  • Unes 120 persones van concentrar-se a les vuit del vespre a la plaça del Vi i havia recorregut diversos carrers del centre de Girona cridant consignes com ara: "Fora els Borbons, els més lladres del món", "La monarquia és porqueria", "Catalunya no té rei" i "U d'Octubre, ni oblit ni Borbó".

Què diuen? La coordinadora critica que els actes organitzats per la Fundació són "un atac directe a la democràcia, a la dignitat i als anhels de llibertat tant de Girona com de tota la nació catalana".

  • A més, exigeix que no s'utilitzi la ciutat "per blanquejar, apuntalar i recolzar una institució neofeixista, opressora i corrupta com és la Casa Reial".

Vídeos: Les xarxes socials han recollit alguns vídeos de testimonis.

Categoria: Societat