Barcelona i Àrea
Manifestació antifeixista al centre de Barcelona
Foto: Manifestació antifeixista al centre de Barcelona | Oliver de Ros / Principal
Protesta

Nou xoc per l'ocupació: dues manifestacions contràries coincidiran de nou a Barcelona

Actualitzat: Dimecres, 24 de maig de 2023. 09:54
Temps de lectura: 2 minuts
Manifestació antifeixista al centre de Barcelona
Foto: Manifestació antifeixista al centre de Barcelona | Oliver de Ros / Principal

Col·lectius a favor de l'ocupació han convocat una contramanifestació per la protesta de Desokupa aquest dijous a plaça Universitat de Barcelona. 

Per què és important? L'ocupació de l'edifici de la Bonanova ha concentrat l'atenció mediàtica i popular en plena campanya electoral. Fa un parell de setmanes, un fort dispositiu policial va impedir un enfrontament entre partidaris i detractors de l'ocupació de dos edificis a uns metres de la plaça Bonanova. 

Què en sabem? Els col·lectius com RavalVsVox i els ocupes de La Ruïna han convocat una contramanifestació per la mobilització que Desokupa té previst fer aquest dijous 25 de maig. 

  • La manifestació de Desokupa està convocada a la plaça Universitat de la capital catalana a les 21:00 de la nit. 
  • Els principals lemes de la mobilització del grup fundat per Daniel Esteve són: "Recuperem Barcelona" i "Colau vete ya". 
  • Una protesta convocada amb un objectiu molt clar: manifestar-se en contra de les ocupacions a Barcelona i en contra de l'actual alcaldessa de la ciutat, Ada Colau. La manifestació coincidirà amb el penúltim dia de campanya electoral per les eleccions municipals del 28-M. 

Què diuen? Per la seva banda, la contramanifestació convocada per grups antifeixistes fa una crida a "defensar els barris i no deixar cap pam de carrer als feixistes i els burgesos".

  • Sota el lema "Al Raval no passaran", han demanat a la ciutadania que es concentri a la plaça dels Àngels, a pocs metres de plaça Universitat, per rebutjar "els feixistes i els seus mercenaris".
  • Han criticat que "l'extrema dreta" vulgui utilitzar l'excusa de mobilitzar-se contra les polítiques impulsades per Colau per amagar els interessos reals d'empresaris, sindicats policials, i lobbies d'estaments privilegiats.

  • "Pretenen fer-nos creure que les principals preocupacions de la població són les ocupacions, l’incivisme i la inseguretat", ha lamentat el col·lectiu que ha recordat que els problemes reals que afecten els ciutadans i ciutadanes són l'accés a l'habitatge, les desigualtats i el racisme.  

D'on venim: Aquest passat dimarts, prop de 400 persones es van manifestar al centre de Barcelona sota el lema "Aturem el feixisme"

  • Els assistents es van manifestar en contra l'extrema dreta i en suport a les cases ocupades de la plaça de la Bonanova. 
  • En un manifest llegit durant la protesta, es va denunciar que s'aprofita l'ocupació i l'actual situació per "crear una alarma social" i "protegir les oligarquies", fins i tot amb "empreses de matones".