Barcelona i Àrea
El Kubo i La Ruïna, els espais de la Bonanova ocupats
Foto: El Kubo i La Ruïna, els espais de la Bonanova ocupats | Google Maps
Barcelona

Els ocupes de la Bonanova escalfen el desallotjament de Desokupa: "Sicaris oportunistes"

Temps de lectura: 2 minuts
El Kubo i La Ruïna, els espais de la Bonanova ocupats
Foto: El Kubo i La Ruïna, els espais de la Bonanova ocupats | Google Maps

Els ocupes de la Bonanova han respost al dispositiu que prepara Desokupa per desallotjar-los. Ho han fet amb un comunicat carregant contra l'empresa i convocant protestes pel mateix dia.

Per què és important? Els individus van prendre anys enrere el centre social La Ruïna i la casa El Kubo. Es tracta d'un dels punts de major resistència ocupa a Barcelona, i contra el qual Desokupa pretén portar a terme l'operatiu "més gran de la història".

A fons: Els ocupes han fet una crida a concentrar-se el dijous 11 de maig a Plaça Lesseps contra els "atacs diaris" que han patit recentment.

  • En un comunicat, relaten que els atacs van "des de pedrades i ampolles de vidre, pirotècnia, gasolina i foc, a trets de balins des dels balcons" i estan escalant "en intensitat i periodicitat". També denuncien dos suposats intents d'incendi de l'espai, un el dimarts 2 de maig i un altre el dissabte 6.
  • "No tolerarem cap tipus d'agressió ni convertir-nos en les víctimes. Seguirem defensant-nos", afegeixen.

A més: Així mateix, denuncien pressions per part de partits com Vox, Cs o Valents, que demanen el desallotjament dels espais. El comunicat del col·lectiu arriba l'endemà que Cs i Valents acusessin els ocupes d'El Kubo i La Ruïna de la Bonanova d'actes violents al barri i demanessin el desallotjament de tots dos immobles.

Què diuen? "No estem disposades a assumir passivament que ens ataquin, ni que posin en risc la nostra integritat física", assegura el text. Aquest també afegeix que no permetran ser "una diana per interessos electorals" i lamenten que es mostri "l'autodefensa com a violència gratuïta".

  • A més, han insultat Desokupa dient que "una empresa de sicaris oportunistes ha amenaçat de venir amb 50 matons el proper dijous 11 i efectuar un desallotjament extrajudicial".

D'on venim? Precisament, aquest cap de setmana han transcendit vídeos dels ocupes de la Bonanova duent armes blanques pel carrer i amb una actitud agressiva.

Etiqueta: Barcelona