Barcelona i Àrea
Un ocupa de la Bonanova provocando el terror
Foto: Un ocupa de la Bonanova provocando el terror
Successos

El vídeo dels ocupes de la Bonanova provocant el pànic de matinada a Barcelona

Actualitzat: Diumenge, 7 de maig de 2023. 19:59
Temps de lectura: 2 minuts
Un ocupa de la Bonanova provocando el terror
Foto: Un ocupa de la Bonanova provocando el terror

Diversos dels polèmics ocupes de la Bonanova de Barcelona han provocat el pànic pels carrers del mateix barri. Han estat gravats duent armes blanques amb una actitud agressiva la matinada d'aquest dissabte.

Per què és important? Aquests individus han protagonitzat diversos episodis polèmics amb veïns, policies i polítics de dretes. Es tracta d'un dels punts de major resistència ocupa a Barcelona.

Què en sabem? Segons mostren els vídeos gravats pels veïns de la zona, els individus han sortit de l'espai ocupat i han assaltat el carrer amb actitud desafiant cap als veïns, amb armes blanques a les mans, tals com destrals, ganivets i barres. També han llançat pedres i ampolles de vidre, i anaven amb cascos de moto per protegir la seva identitat.

En vídeo: Així ha estat la "nit de terror" que s'ha viscut a la Bonanova la matinada d'aquest dissabte 6 de maig.

Context: El Kubo i La Ruina són dues cases que porten anys ocupades a la força tot i les queixes dels veïns. El seu desallotjament va ser aprovat el 23 de març, però es va haver d'ajornar per la seva gran resistència.

  • El Kubo és un antic edifici d'oficines que va ser ocupat el 2016. Just al costat es troba La Ruina, propietat de Sareb i que va ser ocupada el 2019 per col·lectius anarquistes.

Previsions: Desokupa portarà a terme el que ha anunciat com el seu operatiu "més gran de la història" precisament per "fer fora" els ocupes de la Bonanova. Serà el pròxim 11 de maig a les 21 i comptarà amb una cinquantena de treballadors de la polèmica empresa contractada per desallotjar espais.

El més nou: Els ocupes han convocat protestes denunciant agressions i intents d'incendi contra ells i els espais que ocupen. Precisament, han convocat les mobilitzacions pel mateix dia que està previst el desallotjament, que s'han encarregat d'escalfar insultant Desokupa: "Sicaris oportunistes".

Etiqueta: Successos