Societat
Mina de Súria el dia de l'accident.
Foto: Mina de Súria el dia de l'accident. | ACN
Tragèdia

Suspès de sou i feina l'home que vigilava les mines de Súria quan hi va haver l'accident

Temps de lectura: 2 minuts
Mina de Súria el dia de l'accident.
Foto: Mina de Súria el dia de l'accident. | ACN

L'empresa que gestiona les mines del Bages, l'ICL, ha suspès de sou i feina el vigilant que va treballar durant el torn en què hi va haver l'accident mortal de la mina de Súria. Tot i això, ICL remarca que no és culpable de la tragèdia "imprevisible".

Per què és important? L'activitat minera és la indústria més important de la Catalunya Central i l'accident a la mina de Súria va sacsejar durament els municipis de la zona i tot el sector.

Què diu l'empresa? Argumenta que va decidir apartar-lo perquè "va incomplir amb algunes de les seves responsabilitats", però l'empresa diu que ho desvincula de l'accident.

  • "No és causa-efecte", ha insistit l'empresa que afirma també que la mesura presa contra el vigilant és temporal i la durada dependrà de l'evolució del cas.
  • ICL ja va admetre que hi va haver errors de comunicació, però sempre els ha desvinculat dels fets.
  • L'empresa assegura que l'incident era "imprevisible".

Què en sabem? El treballador suspès és el que es coneix com a vigilat d'explotació. Són les persones que reben la informació del que passa a cada galeria que s'excava i vetllen per la seguretat dels treballadors.

  • Segons la investigació judicial, els miners van advertir verbalment el vigilant i van deixar per escrit que havia caigut una roca de 20 kg en una galeria, però el protocol va fallar.

Què va passar? El passat 9 de març, tres joves geòlegs de 28, 29 i 31 anys  van morir en quedar sepultats per una roca de dues tones. Es va desprendre del sostre d'una galeria a 800 metres de profunditat.

  • Van entrar a la galeria sense saber que unes hores abans, en el torn de nit, ja havia caigut una roca de 20 kg.
  • L'accident va generar una gran commoció entre els ciutadans de la zona i a la resta de treballadors.
Categoria: Societat
Etiquetes: Accident Successos