Societat
Naïm Darrechi en una fotografia del seu instagram.
Foto: Naïm Darrechi en una fotografia del seu instagram. | Instagram / @naimdarrechi
Violència de gènere

L'exparella de Naïm Darrechi, forçada a no avortar, el denuncia per maltractament

Temps de lectura: 3 minuts
Naïm Darrechi en una fotografia del seu instagram.
Foto: Naïm Darrechi en una fotografia del seu instagram. | Instagram / @naimdarrechi

La influencer mexicana Yeri Mua, exparella del Tiktoker Naïm Darrechi, l'ha denunciat públicament per maltractament físic. A més, la influencer està embarassada d'ell i Darrechi ha començat una campanya a internet contra ella, exercint encara més violència de gènere.

Per què és important? El Tiktoker, conegut pels seus vídeos de contingut masclista, ja havia protagonitzat diverses polèmiques a les xarxes. Ara, el que semblava una ideologia misògina d'un potencial agressor s'ha convertit en la realitat, tal com ha denunciat públicament Mua.

Què en sabem? Darrechi es va mudar a Mèxic fa uns mesos i allà havia començat una relació amb la influencer Yeri Mua.

  • Tot va començar a destapar-se quan Darrechi va publicar al seu Tiktok, amb 28 milions de seguidors, i sense respectar la decisió de Mua, que havien trencat, que estava embarassada i que volia avortar, i el va acompanyar d'un discurs antiavortament que la culpabilitzava i tractava d'assassina.
  • L'assetjament que va rebre la influencer i la violència mediàtica que es va exercir contra ella, la van portar a destapar que Darrechi l'havia agredit físicament, amb fotografies dels blaus i ferides que tenia per tot el cos.
  • Però la violència no va cessar i Mua va publicar un vídeo explicant que es veia obligada a no avortar, però que el denunciarà i que no li permetria exercir com a pare de la criatura.
  • Segons explica, havien pactat acabar en paus: ella no el denunciaria i ell no faria públic l'embaràs i respectaria la seva decisió. Res d'això va acabar passant tal com ella s'imaginava.

Què ha dit? En el colpidor vídeo que va publicar la Yeri Mua, hi diu frases com que “és difícil tenir un bebè d'algú que em va colpejar".

  • "Si us plau deixeu-me en pau, ja el tindré", diu entre plors. "No sé si és la millor decisió, però el tindré", afegeix.
  • "Ell no vol ni tan sols el bebè, només vol estar vinculat a mi tota la vida", però afegeix que "ell no el coneixerà, no tindrà el seu cognom, no li donaré aquest gust".
  • "Ell em va amenaçar que ho trauria tot a la llum, tot i que jo li vaig demanar que no ho fes".
  • "Només espero que estiguin contentes i felices, continuaré amb l'embaràs. Deixeu-me en pau".
  • "Deixeu de culpar-me del que em va fer", demana.

En profunditat: La violència mediàtica s'ha basat a culpabilitzar la víctima de la violència que va exercir contra ella. Infinitat de missatges de l'estil: "Milers de persones et van dir que no t'ajuntessis amb ell, sabies la fama que tenia. I què vas fer? El que et va donar la gana".

On demanar ajuda?  Les dones que creguin que puguin estar patint violència masclista poden demanar ajuda al telèfon d'atenció i informació: 900 900 120. En cas d'emergència també es pot trucar al 112. Per demanar informació i assessorament es pot recórrer al WhatsApp 601 00 11 22.