Societat
La portaveu dels Mossos, Montserrat Escudé
Foto: La portaveu dels Mossos, Montserrat Escudé | Mossos
Agressions sexuals

Els Mossos sobre les violacions entre menors: "No podem parlar d'ètnies o nacionalitats"

Temps de lectura: 2 minuts
La portaveu dels Mossos, Montserrat Escudé
Foto: La portaveu dels Mossos, Montserrat Escudé | Mossos

Els Mossos d'Esquadra asseguren que en l'anàlisi de les violacions en grup entre menors "no es pot parlar d'ètnies, nacionalitats o de la situació socioeconòmica" dels agressors i el seu entorn.

Què en sabem? En una entrevista al Cafè d'idees de La 2, la portaveu del cos, Montserrat Escudé, s'ha referit a aquesta xacra, que en els últims 12 mesos ha colpejat especialment Badalona. La policia demana un anàlisis reposat i reflexiu, i recorda que tot i tenir un gran impacte social, les violacions en grup representen un 4% del total.

  • La portaveu policial assegura que no es pot establir una relació entre els agressors i la nacionalitat, situació econòmica de les famílies o de l'ètnia.  

Què diu? 

  • "No es pot parlar d'ètnies, de nacionalitats o de la situació socioeconòmica. No es pot fer aquest abordatge perquè estaries focalitzant una característica quan, de fet, les violències sexuals estan normalitzades, generalitzades i naturalitzades".
  • "La reflexió ha de ser: què ens ha passat perquè els elements de socialització primària dels nostres infants i joves no hagin funcionat? No han estat capaços de protegir els nostres joves que han estat capaços de cometre aquest tipus de violències, que demostren uns nuls valors, ja no només de respecte cap a les persones sinó també d'empatia cap a les víctimes".

A més: Escudé apunta que no es pot abordar aquesta xacra exclusivament des de la seguretat, ja que s'ha demostrat "que no és eficaç al 100%. Hem de continuar treballant en tot allò que és estructural. 

  • La portaveu ha volgut "posar en valor" les violacions de Badalona i contextualitza explicant que les agressions sexuals en grup suposen el 4% del total. 
  • "A Badalona hi ha hagut una concentració d'espai i temps a Badalona. Podria passar en qualsevol altre municipi, el grau de participació dels autors no és igual en tots els casos".
Categoria: Societat