Societat
Mossos d'Esquadra
Foto: Mossos d'Esquadra | Mossos d'Esquadra
Agressió sexual

Detingut un home a Terrassa per violar una menor

Temps de lectura: 1 minut
Mossos d'Esquadra
Foto: Mossos d'Esquadra | Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra han detingut un home per agredir sexualment una menor a Terrassa. Els fets haurien tingut lloc al barri de Can Plet fa uns dies. Els fets van ser denunciats als mossos que van obrir una investigació culminada amb la detenció.

Per què és important? En un 38,2% dels casos d'agressió sexual denunciats a Catalunya l'any 2022 la víctima era menor d'edat.

Què en sabem? Els fets van passar al barri de Can Palet i el detingut és un conegut de la menor. Es tracta d'una persona propera de l'entorn de la família de la víctima, segons ha avançat el Diari de Terrassa.

  • El detingut es troba en presó provisional des que va ser detingut a finals del mes de maig. Va ingressar a presó després de passar a disposició judicial.

En xifres: A Catalunya les denúncies per violències sexuals han augmentat gairebé un 20% en el primer quadrimestre de 2023 respecte del mateix període de 2022.

  • Les últimes dades de 2023 apuntaven que del total de denúncies interposades a Catalunya per qualsevol tema, el 0,65% han estat per violència sexual.
  • Els Mossos han atès un total de 1.487 víctimes i han investigat o detingut un miler de persones per agressió sexual durant el primer quadrimestre de l'any, un 12,3% eren menors d'edat.

La situació actual: Es calcula que la xifra oculta d'agressions sexuals apunta que entre un 70% i un 90% dels casos no arriben a denunciar-se.