Societat
Estudiants a punt de començar la selectivitat
Foto: Estudiants a punt de començar la selectivitat | María Belmez / ACN
Selectivitat 2023

Una universitat perd 38 exàmens de selectivitat i els estudiants han de repetir la prova

Temps de lectura: 2 minuts
Estudiants a punt de començar la selectivitat
Foto: Estudiants a punt de començar la selectivitat | María Belmez / ACN

Un total de 38 alumnes han hagut de repetir un examen de la Selectivitat 2023 després que la universitat on el van fer perdés les seves proves. Els fets han passat a la Universitat de Còrdova (UCO) on s'han extraviat 34 proves de Matemàtiques aplicades a les Ciències Socials i 4 de Grec.

Què en sabem? Els estudiants van rebre la trucada informant-los del que la institució ha qualificat d'un accident, i van ser citats per repetir la prova que ha tingut lloc aquest divendres 23 de juny. Tot en menys de 24 hores.

  • Tant l'anunci de l'incident com la nova convocatòria per tornar a fer els exàmens van causar una gran polèmica. La convocatòria amb menys de 24 hores de marge, la comunicació via telefònica, i el context de tot plegat han generat moltes crítiques.

Què han dit? El Vicerector d'Estudiants i Cultura va informar les famílies i als estudiants afectats i es va posar a la seva disposició per assumir tots els costos derivats de la situació.

  • A Twitter diferents usuaris han escalat les crítiques fins arribar a demanar dimissions. Un exemple dels missatges que han omplert les xarxes socials és: "M'agradaria saber quina és la lògica a seguir per donar com a millor solució la repetició d'un examen amb avís previ de 22 hores i amb alguns que no poden ni assistir-hi, com a mínim haver donat de marge fins dilluns o una altra solució menys perjudicial per a les víctimes".

Què ha dit la universitat? Des de la Universitat de Còrdova han garantit que es respectaran tots els terminis per a reclamacions, com a la resta d'estudiants que han fet aquest curs la selectivitat. 

  • La UCO ha lamentat "profundament aquest incident" i ha anunciat que es posa "a disposició de les famílies per atendre qualsevol reclamació sobre els fets".

Previsions: La UCO també ha anunciat que obrirà una investigació per arribar al fons de la qüestió i determinar en quin moment de la cadena de custòdia es van extraviar els exàmens.

  • També ha dit que analitzarà els procediments que se segueixen en el control d'exàmens, per evitar que es repeteixin fets com els ocorreguts.
Categoria: Societat