Societat
Presó
Foto: Presó
Tribunals

Un home passa 15 anys a presó per una violació a Barcelona que no va cometre

Actualitzat: Dijous, 29 de juny de 2023. 13:39
Temps de lectura: 2 minuts
Presó
Foto: Presó

El Tribunal Superior anul·la la condemna a un home que va estar 15 anys pres en ser confós amb un violador de Barcelona l'any 1991. 

Què en sabem? La sala penal del Tribunal Suprem ha anul·lat una sentència de l’Audiència de Barcelona de 1992 que va condemnar un home a 24 anys de presó per dos delictes de violació i dues faltes de lesions.

  • El tribunal ha anul·lat la condemna a Ahmed Tommouhui per dues agressions sexuals a la dècada dels 90 per la seva semblança amb un violador de la capital catalana.
  • La sentència s'ha revisat a petició de la defensa. La clau ha estat un informe sobre el semen trobat a la roba de la víctima. 

En detall: La condemna s'ha anul·lat per un informe d'una resta de semen recuperat de la roba interior de la víctima que va ser analitzat el 1992 per la Policia Científica de Barcelona, ​​però que "mai" no va arribar a coneixement del tribunal perquè els pèrits no van acudir a declarar "malgrat ser una prova admesa".

  • Els pèrits no van anar a declarar durant la vista i el tribunal no va suspendre el judici per citar-los de nou.

En profunditat: L'any 1993, Tommouhi va entrar a presó. Dos anys després, la Policia Nacional va detenir un altre home, Antonio G.C, amb un físic molt semblant a Tommouhi. 

  • Antonio G.C. va ser detingut per diverses violacions molt semblants a les que suposadament havia comès Tommouhi l'any 1991. 
  • La Guàrdia Civil va demostrar que una de les quatre violacions que se li imputaven a Tommouhi va ser comesa per Antonio G.C. gràcies a les proves d'ADN. 
  • Tot i això, les altres tres violacions no es conservaven restes biològiques analitzables i Tommouhi va seguir imputat per tres agressions sexuals. 

Per acabar: Tommouhi va passar 15 anys a la presó a l'espera d'un indult que mai va arribar.