Societat
Gorg Blau o Fosc
Foto: Gorg Blau o Fosc | Wikimedia Commons
Escapada

El poble a 2 hores de Barcelona amb un dels gorgs més bonics de Catalunya

Actualitzat: Divendres, 30 de juny de 2023. 10:28
Temps de lectura: 3 minuts
Gorg Blau o Fosc
Foto: Gorg Blau o Fosc | Wikimedia Commons

Catalunya és un destí ideal per a l'estiu i poder combatre la calor. Les platges de la costa catalana s'omplen de gom a gom de persones i turistes que volen gaudir del bon temps i l'aigua del mar. Si ets més de muntanya i vols desconnectar de les aglomeracions, et proposem una escapada en un dels gorgs més bonics del territori català. 

En detall: Els gorgs són petits estanys d'aigua dolça que es troben a la muntanya, en un dels punts del recorregut d'un riu. Catalunya és un territori ple de gorgs aptes pel bany i on poder desconnectar i passar un dia a la fresca. 

  • Un dels gorgs més bonics de Catalunya es troba a Sadernes, dins del municipi de Montagut i Oix al bell mig de la Garrotxa. 

El gorg Blau o Fosc de Sant Antoni d'Agulla

Sense cap mena de dubte, els gorgs s'han convertit en un dels destins preferits per refrescar-se de les altes temperatures. El gorg Blau o Fosc de Sant Antoni d'Agulla, a prop de Sadernes, és ideal per desconnectar i passar un dia a la fresca al bell mig de la natura. 

  • La zona està molt freqüentada per amants de l'escalada i activitats de muntanya. 
  • El Gorg Blau o Fosc és una de les piscines naturals més boniques de Catalunya. El gorg es troba envoltat de natural vegetació i el converteixen en tot un reclam turístic.
  • El gorg té un espectacular salt d'aigua que encara el converteixen en un espai més idíl·lic. 

La ruta de la Riera de Sant Aniol 

El gorg es troba al final d'una ruta que es pot fer caminant. Es tracta de la ruta de la Riera de Sant Aniol. 

  • Es tracta d'un tram de 15 quilòmetres des de Sadernes. 
  • El camí està molt ben assenyalat, i durant el recorregut es pot veure el pont d'en Valentí, la presa del Gomarell i l'ermita de Sant Aniol. Al final del camí pots descasar al Gorg Blau o fosc. 
  • Més endavant del gorg, hi ha el salt del Brull. 

Com s'arriba al gorg Blau o Fosc? 

El gorg es troba prop del municipi de Sadernes a la comarca de la Garrotxa (Girona). Per arribar al municipi des de Barcelona la millor opció és anar amb cotxe i agafar l'AP-7 direcció Banyoles i Besalú. Després agafar la C-66 i a Besalú entrar a la A-26 i sortir per la sortida 75, direcció Sant Jaume de Llierca i Sadernes. L'opció més fàcil per arribar al gorg és fer el tram de 15 quilòmetres caminant. 

  • En arribar al municipi de Sadernes es pot aparcar el cotxe al pàrquing públic que hi ha a pocs metres del càmping de Sadernes. Important, per aparcar ha de ser un dia entre setmana o festiu i abans de les 9:00 del matí.
  • Des d'allà es pot començar el tram caminant que està ben senyalitzat. 
  • Si prefereixes arribar-hi amb cotxe, la ruta permet l'accés de vehicles fins al pont de Sant Valentí, tot i que l'espai només permet aparcar entre 6 o 7 cotxes.

Plans similars: Et proposem altres escapades espectaculars que pots fer a Catalunya:

Categoria: Societat
Etiquetes: Escapada Girona