Societat
Manifestants durant les protestes de Tsunami Democràtic
Foto: Manifestants durant les protestes de Tsunami Democràtic | Europa Press
Independentisme

Òmnium denuncia Espanya davant l'ONU per perseguir independentistes

Actualitzat: Divendres, 30 de juny de 2023. 13:46
Temps de lectura: 2 minuts
Manifestants durant les protestes de Tsunami Democràtic
Foto: Manifestants durant les protestes de Tsunami Democràtic | Europa Press

Òmnium Cultural ha denunciat a l'estat espanyol davant l'ONU per utilitzar la llei antiterrorista per perseguir independentistes. 

Què en sabem? Aquest divendres l'entitat ha denunciat a les Nacions Unides la "criminalització de l'independentisme" per part d'Espanya. 

  • Òmnium apunta que l'estat persegueix el moviment independentista amb falses acusacions de terrorisme. 

El motiu: Davant del ple de l'ONU, l'entitat ha exigit la intervenció de la comunitat internacional perquè arxivin totes les diligències relacionades amb Tsunami Democràtic. 

  • A més, l'entitat vol que es reconegui que les manifestacions del moviment independentista s'emmarquen en el lliure exercici dels drets fonamentals.

Què diuen? L'entitat ho ha fet amb una intervenció a les Nacions Unides de la membre de la Junta Directiva d'Òmnium Cultural Neus Torbisco.

  • "Espanya continua la seva política de repressió contra el moviment democràtic de l'autodeterminació a Catalunya, amb la criminalització de l'exercici lícit dels drets a la llibertat de reunió i associació pacífica", ha assegurat Torbisco. 
  • La portaveu de l'entitat ha denunciat que "silenciar les veus de les minories i la dissidència política suposa una greu amenaça per als drets humans". 
  • A més, ha explicat que Espanya utilitza els tribunals per "jutjar per terrorisme a manifestants independentistes". 
  • "Us demanem respectuosament que utilitzeu el vostre mandat per demanar urgentment a Espanya que retiri tots els càrrecs penals vinculats a les accions del Tsunami Democràtic". 

D'on venim: El passat mes d'abril, es va conèixer que la Guàrdia Civil situava a la secretaria general d'ERC Marta Rovira, com a responsable a l'ombra de Tsunami Democràtic

  • Així ho apuntava un informe incorporat a la causa secreta que investiga l'Audiència Nacional per les protestes sorgides de les mobilitzacions convocades per la plataforma independentista després de conèixer la sentència del procés.
  • La Fiscalia de l'Audiència Nacional està estudiant si es va incórrer un delicte de terrorisme.  
Categoria: Societat