Societat
Reunió entre membres de la conselleria d'Educació i d'USTEC
Foto: Reunió entre membres de la conselleria d'Educació i d'USTEC | Maria Aladern / ACN
Educació

USTEC no fa marxa enrere: manté la vaga pel 6 de setembre, tot i la reunió amb Educació

Temps de lectura: 2 minuts
Reunió entre membres de la conselleria d'Educació i d'USTEC
Foto: Reunió entre membres de la conselleria d'Educació i d'USTEC | Maria Aladern / ACN

USTEC-STEs ha assegurat que mantindrà la convocatòria de vaga del 6 de setembre tot i la reunió amb la consellera d’Educació. El sindicat lamenta que el Govern no hagi volgut signar l’acord treballat amb l'anterior conseller, Josep González Cambray.

Per què és important? Aquest era el primer intent de la consellera d'Educació, Anna Simó, per intentar arribar a un acord amb els sindicats i així poder aturar la vaga convocada pel primer dia de curs. 

Què en sabem? La portaveu del sindicat USTEC, Iolanda Segura, ha assegurat, tres hores després de la trobada, que mantenen la vaga "encara amb més fermesa".

  • El sindicat ha lamentat que l’executiu hagi declinat signar l’acord treballat amb Cambray el gener. Segura ha afirmat que la proposta de l’exconseller tenia l’aval d’Economia. 

Què diu el sindicat? 

  • “La part negativa és que no s’ha arribat a un acord abans de tancar el curs escolar”, ha lamentat la portaveu d’USTEC, que ha reiterat que seria “important” tancar un cicle de retorn de les retallades, “un acord que semblava que haguéssim dut a terme amb Cambray”, ha apuntat.
  • La portaveu ha explicat que la reunió ha estat un intercanvi d’impressions on el Govern ha posat en coneixement les qüestions que pensa tirar endavant. Per la seva banda, USTEC ha fet un traspàs de la situació del personal als centres educatius i de les polítiques educatives que s’estan duent a terme.

Tot i això, la portaveu ha afirmat que les dues parts s’han posat d’acord “en moltes qüestions” i que hi ha una voluntat d'intentar buscar solucions conjuntes. 

Què diu Educació?

  • Fonts d'Educació han assegurat que s'està treballant en el marc del Govern quina disponibilitat de recursos hi pot haver per revertir en els pròxims exercicis pressupostaris les debilitats del sistema.
  • Simó els ha manifestat que dins d'aquesta ordre “hi ha molts serrells” i s'ha mostrat oberta a abordar-los tots, sense que això suposi tornar a allargar el període estival de vacances escolars.
Categoria: Societat