Societat
Imatge d'arxiu d'una vaga del sindicats educatius
Foto: Imatge d'arxiu d'una vaga del sindicats educatius | Kike Rincón / Europa Press
Educació

Primer repte de la consellera Simó: reunió amb el sindicat USTEC per evitar la vaga

Temps de lectura: 2 minuts
Imatge d'arxiu d'una vaga del sindicats educatius
Foto: Imatge d'arxiu d'una vaga del sindicats educatius | Kike Rincón / Europa Press

Aquest divendres a les nou del matí el sindicat USTEC i la nova consellera d'Educació, Anna Simó, s'asseuran en la primera de les trobades per mirar d'arribar a un acord.

Per què és important? USTEC-STEs (IAC), Intersindical i CGT han assegurat aquest dijous que no desconvocaran la vaga que hi ha programada el primer dia lectiu del curs vinent, 6 de setembre, fins que hi hagi un acord per “consolidar guanys”.

Què en sabem? Pel que fa a la vaga, la portaveu d’USTEC, Iolanda Segura, ha aclarit que el sindicat tenia un full de ruta i que ha decidit seguir-lo sense esperar a reunir-se amb la consellera.

  • Els sindicats han apuntat que cal fer “pressió” per lligar acords ja pactats amb Cambray, i han lamentat que la consellera entrant hagi llançat un missatge de “continuïtat” amb les polítiques educatives del seu predecessor.

Què diuen? “La resta de sindicats no han vist clar encara convocar una vaga perquè volen esperar a reunir-se amb la consellera, però el sindicat USTEC ha considerat que calia fer ara aquesta pressió, no només a la nova consellera, sinó a tota la Generalitat”, ha assenyalat Segura.

  • La portaveu ha lamentat que la consellera Simó no es desmarqués de les polítiques de Cambray al ple de dimarts: “No va dir res diferent”, ha apuntat.
  • Al seu parer, a la conselleria s’ha de produir un canvi “més enllà de les cares”, i ha reiterat la convocatòria de vaga per a l’inici de curs. “No la desconvocarem si no hi ha un acord que pugui revertir aquesta situació”.

En detall: USTEC ha recordat que la voluntat del sindicat era demanar una reunió amb la consellera abans del ple monogràfic sobre educació al Parlament.

  • Segura s’ha mostrat “poc optimista” al marge de la voluntat de diàleg de la consellera, i ha instat Simó a escoltar a tota la comunitat educativa.
  •  "Necessitem que es posi sobre la taula un acord clar", ha afegit la portaveu del sindicat.
Categoria: Societat