Societat
Policia Nacional
Foto: Policia Nacional | Europa Press
Assetjament sexual

Detingut un home a Mataró per fer-se passar per menor i assetjar-ne d'altres

Temps de lectura: 2 minuts
Policia Nacional
Foto: Policia Nacional | Europa Press

Detenen a Mataró (Maresme) un home de 23 anys que simulava tenir-ne menys de 18 per assetjar sexualment a altres menors. 

Què en sabem? La Policia Nacional ha detingut un home de 23 anys que simulava tenir menys de 18 per assetjar sexualment menors a través d'internet.

  • El detingut contactava amb les víctimes, menors d'edat, utilitzant les xarxes socials. Després de guanyar-se la seva confiança, els hi demanava fotos de caràcter sexual.
  • Un cop consolidada la relació, els proposava una trobada personal.
  • Moltes d'aquestes trobades no sempre es van produir a causa de la poca edat de les víctimes i la manca d'autonomia personal i econòmica.

D'on venim: La investigació es va iniciar quan la policia va detenir l'home després que agredís sexualment un menor de 14 anys a Almeria a qui va conèixer a través d'un videojoc.

  • El nen va arribar a desplaçar-se fins a la ciutat d'Andalusia per mantenir una trobada sexual amb ell.

En detall: Al domicili de l'arrestat la policia va localitzar el seu ordinador amb material pedòfil gràcies al qual va identificar cinc víctimes més, totes de Catalunya.

  • Amb aquest material, els agents també van poder imputar-li nous il·lícits de corrupció de menors, provocació sexual, distribució de pornografia infantil i coaccions. 

A més, els agents no descarten que l'investigat pogués ser autor d'altres delictes de naturalesa similar, no denunciats fins ara, i que noves víctimes es puguin sentir identificades els fets i interposin les denúncies corresponents.

Per acabar: Recorda que si has estat víctima d'un delicte, pots comunicar-ho a la policia trucant per telèfon al 091 o 112, per internet o presencialment en dependències policials, tant de la Policia Nacional com dels Mossos d'Esquadra.