Societat
Estela d'un avió
Foto: Estela d'un avió | Wikimedia Commons
Conspiració

La Fiscalia ha parlat: La veritat sobre la suposada manipulació química dels núvols

Temps de lectura: 2 minuts
Estela d'un avió
Foto: Estela d'un avió | Wikimedia Commons

Els mesos d'abril i maig es van presentar diverses denúncies per manipulació química dels núvols després que apareguessin al cel un seguit de traçats que van perdurar uns dies. Ara, la Fiscalia ha arxivat la denúncia i ha explicat la veritat.

Per què és important? Existeix una teoria conspiranoica que sosté que les esteles dels avions són en realitat substàncies químiques alliberades pels avions a través d'aparells llançadors. L'objectiu, asseguren, és canviar el clima. El nom que atorguen a les suposades esteles químiques és 'chemtrails'.

Què ha dit? La Fiscalia ha confirmat que els dibuixos són en realitat esteles produïdes pel trànsit aeri o "simples núvols".

Què en sabem? L'Agència Estatal de Meteorologia ha explicat que les esteles de condensació dels avions són núvols de gel en forma de línies llargues que es formen al pas dels avions per la condensació del vapor d'aigua quan l'atmosfera està freda i humida. Quan els gasos que emeten els avions es barregen amb l'aire circulant es refreden i, si hi ha prou humitat, formen llargues línies al cel.

A més, i per respondre l'argument del llarg temps que les esteles van perdurar al cel, l'Agència ha explicat que l'evolució i permanència d'aquestes esteles depèn de les condicions atmosfèriques, com ara la temperatura, la humitat de l'aire, la quantitat de vapor d'aigua o la temperatura de les emissions.

  • La quantitat de variables que influeixen en la permanència de les esteles fa que se'n vegin més uns dies que altres i que els avions puguin deixar d'emetre-les quan canvien d'alçada.
  • La quantitat d'esteles ha augmentat amb el pas dels anys, ja que també ha incrementat l'alçada dels vols comercials i el trànsit aeri.
Categoria: Societat
Etiquetes: Fiscalia Tribunals