Societat
La periodista Elise Gazengel durant el directe
Foto: La periodista Elise Gazengel durant el directe | Captura del vídeo compartit per la periodista
Assetjament

Un simpatitzant del PP assetja una periodista mentre cobreix les eleccions

Temps de lectura: 2 minuts
La periodista Elise Gazengel durant el directe
Foto: La periodista Elise Gazengel durant el directe | Captura del vídeo compartit per la periodista

La periodista Elise Gazengel del mitjà francès France 24 cobria la nit electoral a la seu del Partit Popular a Madrid, quan un simpatitzant la va assetjar en directe.

Per què és important? La llibertat de premsa és un dret fonamental emmarcat en la llibertat d'expressió. És per això que l'assetjament a periodistes es condemna i assenyala des del sector.

Què en sabem? Elise Gazengel cobria la nit electoral a la seu del PP de Madrid expressant que havia "dubtat si publicar l'arxiu tret del directe", però diu que "la vergonya l'hauria de sentir ell".

  • En el vídeo es veu com la periodista comença a fer un directe explicant la situació a la seu del PP. Aleshores, un home jove simpatitzant del partit comença a cridar "Que te vote Txapote, Pedro Sánchez" repetidament.
  • La periodista intenta moure's per treure-se'l de sobre, però el jove la segueix.
  • Finalment, la periodista ha de tallar el directe.

A més, en el fil de Twitter, Gazengel ha dit que un company els va intentar ajudar apartant el jove, però no va ser possible.

Què han dit? Des del Col·legi de Periodistes de Catalunya, han repiulat el vídeo de la periodista Elise Gazengel, expressant que "Les periodistes han de poder treballar sense assetjament ni intimacions". També destaquen que "la llibertat de premsa és fonamental per a una societat informada i democràtica".

Context: El tuit de la periodista ha rebut milers de respostes, la majoria mostrant el seu suport. També ha tingut milers de retuits i de likes.

  • Companys de professió, famosos i algun partit com Izquierda Unida, han compartit el tuit mostrant rebuig a l'actitud del jove i donant suport a Gazengel.
Categoria: Societat