Societat
La lona d'Òmnium a Barcelona
Foto: La lona d'Òmnium a Barcelona | @omnium | Twitter
Independentisme

Òmnium penja una lona al mig de Barcelona a favor del referèndum

Temps de lectura: 2 minuts
La lona d'Òmnium a Barcelona
Foto: La lona d'Òmnium a Barcelona | @omnium | Twitter

Òmnium Cultural ha instal·lat una lona a la capital catalana a favor de la celebració d'un referèndum. 

Per què és important? L'independentisme ha patit una pèrdua de vots i suports en les últimes eleccions generals. Tot i això, Junts i ERC són decisius per investir Pedro Sánchez de nou. 

Què en sabem? L'entitat independentista ha col·locat una lona en un edifici de Barcelona on es pot llegir: "La democràcia és sempre el camí: referèndum" i la paraula repressió ratllada. 

  • La pancarta, desplegada al cèntric carrer Pelai de Barcelona, és un missatge directe de l'entitat cap a Pedro Sánchez i el seu partit. 

En detall: En un tuit, Òmnium ha interpel·lat directament al president espanyol en funcions i ha mostrat l'acció sorpresa que han dut a terme al centre de la capital catalana". 

  • El tuit diu: "Hola Pedro Sánchez, doncs sembla que no som un problema resolt. Aquí tens una pista per resoldre'l". 

Context: El president socialista ha dit en diverses ocasions durant la passada campanya electoral que l'independentisme ja no suposava un problema a Catalunya. 

  • Sánchez i els diferents dirigents del PSOE i del PSC han repetit durant tots els dies abans de les eleccions que, gràcies a la feina feta dels socialistes, Catalunya "està millor que l'any 2017". 

Què diuen? El president d'Òmnium, Xavier Antich, ha dit que el president espanyol en funcions i candidat a la presidència "ha de triar entre respectar els drets fonamentals i oferir una via democràtica o obrir la porta a una segona oportunitat de l'extrema dreta".

  • Antich també ha demanat "autocrítica" al moviment independentista per la pèrdua de suports a les eleccions. Als partits catalans els ha instat a "fer valdre" els seus vots al Congrés de Diputats.