Societat
Aeroport de Barcelona
Foto: Aeroport de Barcelona | Ajuntament de Barcelona
Aeroport

Vaga de vigilants a l'aeroport de Barcelona: El govern espanyol fixa uns serveis mínims del 90%

Actualitzat: Dilluns, 7 d'agost de 2023. 15:36
Temps de lectura: 2 minuts
Aeroport de Barcelona
Foto: Aeroport de Barcelona | Ajuntament de Barcelona

Els vigilants de seguretat que treballen a l'aeroport de Barcelona han convocat una vaga que afectarà el funcionament de l'aeroport en ple mes d'agost. Aquest dilluns 7 d'agost s'està celebrant la reunió entre els treballadors i la mediació del Departament de Treball per intentar evitar l'aturada.

Què en sabem? El sindicat majoritari (CSIF) dels vigilants de seguretat de l'Aeroport del Prat-Josep Tarradellas de Barcelona han convocat una vaga indefinida que s'iniciarà el pròxim dia 10 d'agost. 

  • La vaga serà de caràcter indefinit durant els dilluns, dijous, divendres, dissabtes i diumenges i l'horari serà: de 4:00 a 7:00 del matí, de 9:00 a 11:00 i de 16:00 a 18:00 de la tarda.

A la pràctica: El govern espanyol ha aplicat uns serveis mínims del 90% per a la vaga. La Delegació del Govern ha dit que els serveis mínims s'hauran d'aplicar als tres torns que el comitè de centre ha establert.

El motiu: Els treballadors de seguretat de l'aeroport català denuncien l'incompliment dels pactes acordats amb l'empresa I-SEC. 

  • Entre les principals denúncies, els treballadors diuen que l'empresa no respecta els descansos del personal ni la conciliació familiar. 
  • A més, el sindicat denuncia que, per part d'alguns responsables de l'empresa, hi ha un abús d'autoritat i pressió sobre els seus subordinats. 

Què diuen? Els treballadors que van a la vaga volen aconseguir que es compleixi amb la paritat dels llocs de treball, que fins ara no s'ha aconseguit, i apunten que la càrrega de feina és més notable per a les dones treballadores. 

  • La vaga també serveix per reclamar que l'empresa es faci càrrec dels costos del pàrquing dels treballadors, que actualment s'han de pagar ells. 
  • També volen que es percebi un plus per idiomes. 

Recomanacions: A partir del 10 d'agost, es recomana a totes aquelles persones que hagin de volar des de l'aeroport del Prat que hi vagin amb més antelació per les possibles cues que es puguin formar. 

  • A més, es recomana demanar informació sobre l'estat de la vaga i de l'aeroport. 
Categoria: Societat