Societat
Cala del Crit
Foto: Cala del Crit | Patronat de Turisme Costa Brava Girona
Turisme

La platja poc coneguda de la Costa Brava tranquil·la i amb una història sorprenent

Temps de lectura: 3 minuts
Cala del Crit
Foto: Cala del Crit | Patronat de Turisme Costa Brava Girona

La Costa Brava és la part del litoral de Catalunya que va des de la població de Blanes fins a Portbou, a la frontera amb França. Ocupa un recorregut de 214 quilòmetres. Amb les seves platges i cales, aquest espai de Catalunya és perfecte per trencar amb la rutina i relaxar-te a l'estiu.

En detall: Una de les seves cales poc coneguda és la Cala del Crit que, a més d'estar en un espai espectacular, compta amb una tràgica llegenda que dona nom a l'espai. 

Com és la Cala del Crit?

La Cala del Crit es troba a l'única zona del municipi de Mont-ras on toca el mar, entre Calella de Palafrugell i Palamós.

  • El seu entorn paisatgístic és meravellós i es troba allunyat de qualsevol nucli habitat. La cala comprèn uns 150 metres de llarg i està formada principalment per grava i sorra gruixuda i, a més, està catalogada com nudista.
  • En un dels seus costats, encara es poden trobar amagades unes antigues casetes de pescadors.
  • La cala té una peculiaritat i és que es pot trobar una gran roca amb un curiós forat a través del qual es pot anar fins a la cala contigua de Font Morisca.

La llegenda de la Cala del Crit

El seu peculiar nom sorgeixi d'una antiga llegenda. La història explica que dos pirates van arribar a la cala i quan estaven a punt de marxar van escoltar el gall d'una masia propera. 

  • Els pirates van anar a la masia a fer-se amb tot el que allà trobessin de valor. Així ho van fer, però quan marxaven del lloc van adonar-se que una de les filles del propietari es trobava amagada. Els pirates la van raptar i mentre la portaven al vaixell per marxar s'escoltaven els seus crits a tota la zona. Hi ha qui diu que encara avui en dia es poden escoltar de tant en tant els crits de la jove des de la cala.

Com anar a la Cala del Crit?

La Cala del Crit està ubicada a la població de Mont-ras, entre Palamòs i Calella de Palafrugell. No és possible accedir-ho en cotxe, però es pot aparcar en un camí proper, abans del descens a la cala.

  • Tot i això, aquest camí es tanca al trànsit, així que es recomana aparcar el cotxe a les proximitats del recinte del Festival de Cap Roig. Allà hi ha l'inici del camí GR-92, un camí agradable i per on en 15 minuts es pot veure l'indicador que marca l'accés a la Cala del Crit, Font Morisca i Cala Vedell.
  • Aquí es baixa per un camí que finalitza amb unes escales de fusta que donen a la mateixa cala.

Plans similars: Et proposem altres escapades espectaculars que pots fer a Catalunya:

Categoria: Societat