Societat
Hospital Virgen de Valme a Sevilla
Foto: Hospital Virgen de Valme a Sevilla | Junta de Andalucía
Successos

La rara síndrome que ha portat una mare a intentar matar el seu fill a Sevilla

Actualitzat: Dimecres, 2 d'agost de 2023. 13:13
Temps de lectura: 2 minuts
Hospital Virgen de Valme a Sevilla
Foto: Hospital Virgen de Valme a Sevilla | Junta de Andalucía

La policia ha detingut una dona, mare de dos fills menors d'edat, per presumptament intentar matar-ne un d'ells donant-li medicaments pel control de pes i laxants. 

Què en sabem? La Policia Nacional de Sevilla ha detingut una dona per presumptament intentar matar el seu fill petit al qui donava medicaments per controlar el pes i laxants. 

  • La ràpida actuació policial i judicial ha fet que la salut del petit no corri més perill, i es troba recuperant-se en centre hospitalari andalús. 
  • La dona ha ingressat a presó. 

En detall: Sembla que la dona patiria una malaltia coneguda com la síndrome de Munchausen per poder, que consisteix en el fet que els pares o tutors de les criatures els hi causen danys de manera voluntària per poder cuidar-los constantment. 

En profunditat: La policia ha pogut tenir coneixement d'aquest cas a través del servei de Pediatria de l'Hospital Virgen de Valme de la capital d'Andalusia que va comunicar la situació crítica del nen. 

  • El petit portava més de 40 dies ingressat. Era el quart ingrés que patia el menor des del passat mes de març. Cada vegada la salut del nen anava a pitjor. 
  • Els sanitaris que atenien al menor van començar a sospitar i després d'analitzar les seves anàlisis, van poder comprovar la presència en sang d'un medicament que s'utilitza per al control del pes i de diferents laxants. 

Per acabar: Un cop la policia va tenir-ne coneixement, els agents es van fer càrrec durant 24 hores del petit fins que acabés la investigació. 

  • Durant la custòdia es va fer un registre a la mare del menor. Entre les seves pertinences es va trobar dues caixes d'uns dels medicaments en grans dosis. 
  • La mare va ser detinguda pels agents per un delicte d'intent d'assassinat del seu fill.