La Jungla
Ruth Lorenzo, en una imatge d'arxiu
Foto: Ruth Lorenzo, en una imatge d'arxiu | Europa Press
Famosos

Hipertròfia mamària, l'estranya malaltia de Ruth Lorenzo: "Em creix el pit sense parar"

Barcelona.
Temps de lectura: 1 minut
Ruth Lorenzo, en una imatge d'arxiu
Foto: Ruth Lorenzo, en una imatge d'arxiu | Europa Press

"El meu cos és supersensible a les hormones femenines i em creix el pit sense parar". Així és com la cantant Ruth Lorenzo ha explicat la patologia que pateix, per intentar donar veu a altres dones que estiguin passant pel mateix que ella. Ho ha fet en una entrevista a Freeda, on també ha posat nom a la malaltia.

Què en sabem? Tal com ha explicat Ruth Lorenzo, la malaltia estranya de la qual ha estat diagnosticada és la hipertròfia mamària, una patologia que provoca el creixement excessiu i descontrolat de les glàndules mamàries. No hi ha una causa clara del seu origen, tot i que sembla que influeixen factors genètics.

  • Malgrat que pugui semblar un problema principalment estètic, el creixement constant del pit pot tenir greus conseqüència sobre la salut, amb especial afectació a la columna vertebral.

A més, Ruth Lorenzo ha aprofitat les explicacions sobre la seva hipertròfia mamària per recordar una anècdota amb Amy Winehouse, amb qui va coincidir a la versió britànica del programa d'èxit X Factor. Entre riures, per treure ferro a l'assumpte, la intèrpret murciana ha recordat que la desapareguda reina del soul i l'R&B moderns li va posar el sobrenom de "la mamelluda".

Un altre apunt: Més enllà de Ruth Lorenzo, altres persones han compartit també el seu testimoni. Una circumstància "fonamental per visibilitzar" problemes, ha assenyalat Clara Amechazurra, directora de continguts de Freeda a Espanya. "Cal parlar obertament d'aquesta part dels nostres cossos, respectant les històries" per posar llum en una realitat fins ara silenciada.

Categoria: La Jungla
Etiquetes: Famosos Salut