Societat
Un furgó dels Mossos d'esquadra arriba a la Ciutat de la Justícia de Barcelona
Foto: Un furgó dels Mossos d'esquadra arriba a la Ciutat de la Justícia de Barcelona | Marta Pérez / EFE
Violació

Dani Alves no recorrerà el seu processament per violació

Temps de lectura: 2 minuts
Un furgó dels Mossos d'esquadra arriba a la Ciutat de la Justícia de Barcelona
Foto: Un furgó dels Mossos d'esquadra arriba a la Ciutat de la Justícia de Barcelona | Marta Pérez / EFE

El Jutjat d'Instrucció número 15 de Barcelona ha comunicat aquest dimecres a Dani Alves el seu processament per un delicte d'agressió sexual amb accés carnal a una noia en una discoteca, el desembre passat.

Per què és important? És el pas previ per enviar-lo a judici. De fet, la jutgessa ha donat per tancada la investigació i li ha imposat una indemnització de 150.000 euros per responsabilitat civil.

Què en sabem? Aquest dimecres Alves podria tornar a declarar, però finalment no ha aportat cap versió nova i s'ha limitat a denunciar que no està d'acord amb el relat dels fets: "No s'ajusta a la realitat del que va succeir".

  • L'exfutbolista també ha explicat que "no recorrerà" la decisió judicial per, segons diu, "agilitzar el procediment".

Previsions: En unes setmanes, la Fiscalia i l'acusació particular hauran de presentar els escrits d'acusació i la defensa haurà de lliura el seu també. Tant la Fiscalia com l'advocada de la víctima hauran de fer les peticions de pena, que podrien rondar els 10 anys de presó.

  • Després s'haurà de buscar data a l'Audiència de Barcelona per celebrar el judici.

D'on venim? Alves és a la presó de Brians 2 des del 20 de gener, quan va ser detingut pels Mossos d'Esquadra acusat d'un delicte de violació a una noia de 23 anys la matinada del 30 de desembre.

  • La denunciant ha mantingut la seva versió i a més, coincideix amb les proves que s'han presentat en el cas judicial.
  • Per la seva banda, Alves ha donat fins a tres versions diferents i va passar de dir que no coneixia a la víctima a explicar que va ser una "relació consentida".
  • La defensa del jugador ha intentat que Alves sortís de la presó, però el 12 de juny l'Audiència de Barcelona va confirmar la presó provisional per l'ex del Barça.