Societat
Camp Nou
Foto: Camp Nou | Unsplash
Agressió sexual

Quatre anys de presó a un fisioterapeuta del Barça per abusar sexualment d'una treballadora

Temps de lectura: 1 minut
Camp Nou
Foto: Camp Nou | Unsplash

El Tribunal Suprem (TS) ha confirmat la condemna de quatre anys de presó imposada a un exfisioterapeuta del FC Barcelona, Jaume Jardi Llorente, per abusar sexualment d'una treballadora.

Els fets: L'home treballava com a fisioterapeuta i osteòpata al club des de feia 30 anys. Primer va ser coordinador a l'equip de primera divisió i el 2016 quan van tenir lloc els fets, era fisioterapeuta dels treballadors del club.

  • Va ser llavors quan una treballadora va ser atesa per ell després que el metge del club li recomanes un tractament de fisioteràpia.
  • Segons la sentència, en les diverses sessions que van fer, l'home va fer-li tocaments sense el seu consentiment. Després dels fets, la dona va patir un trastorn adaptatiu amb ansietat reactiva i va estar dos mesos de baixa.

En detall: Els magistrats han desestimat el recurs de cassació que va presentar contra la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de confirmar la sentència de l'Audiència Provincial de Barcelona i on se'l va condemnar per un delicte d'abús sexual.

  • La sala ha rebutjat la hipòtesi de l'home que deia que la seva actuació estava justificada sanitàriament i han recalcat que els fets relatats per la víctima "no es poden justificar de cap manera des d'una perspectiva terapèutica".

Finalment, a més de la pena de presó, l'inhabilita per l'exercici de la professió d'osteòpata i fisioterapeuta durant dos anys i haurà d'indemnitzar la víctima amb 10.000 euros.