Societat
El Papa a las Jornada Mundial de la Joventut
Foto: El Papa a las Jornada Mundial de la Joventut | ANTONIO PEDRO SANTOS / POOL / EFE
Religió

Franquisme i miracles: Els joves catòlics generen polèmiques a la JMJ

Temps de lectura: 2 minuts
El Papa a las Jornada Mundial de la Joventut
Foto: El Papa a las Jornada Mundial de la Joventut | ANTONIO PEDRO SANTOS / POOL / EFE

Un vídeo d'un grup de joves catòlics cantant l'himne franquista 'Cara al sol' a la Jornada Mundial de la Juventut (JMJ) ha generat un gran debat social. Mentre alguns assenyalen el vincle entre religió i franquisme i el nivell socioeconòmic dels autors, altres critiquen que s'extrapoli a mig milió els actes d'un grup.

Per què és important? Els valors religiosos i catòlics i el vincle amb l'església van ser punts importants en el franquisme i el feixisme europeu. En un moment social en què l'extrema dreta creix, l'església s'enforteix i els seus valors atrauen els joves.

Què en sabem? La Jornada Mundial de la Joventut (JMJ) ha reunit mig milió de joves d'arreu del món a Lisboa en una trobada catòlica que durant 6 dies ha resat, combregat i compartit la fe.

  • El diumenge dia 6 el papa Francesc va fer una missa multitudinària amb tots els assistents, i va anunciar la data i lloc per a la següent JMJ que serà l'any 2027 a Seül.

En detall: En el vídeo compartit per xarxes socials hi apareixen tot un grup de joves cantant i fent festa amb la cançó franquista mentre aixequen banderes d'Espanya. 

  • Entre els comentaris n'hi ha alguns de l'estil: "Tots aquests ninyatos amb molts cognoms que no treballaran en la seva vida, però seran els caps de les pròximes generacions de treballadors als qui, per cert, odien".
  • Altres comentaris, per contra, tenen un to totalment diferent: "Un petit grup, entre més de mig milió, no representa en absolut a aquesta joventut, que tracta a la seva manera de millorar el món".

A més: La JMJ ha estat plegada de moments virals i ha tingut una gran presència a les xarxes socials, des del vídeo esmentat fins al cas de la Jimena una jove que assegura haver recuperat la vista gràcies a Déu, després de dos anys i mig amb problemes de visió.

  • També, i en una línia diferent, ha corregut per les xarxes un vídeo d'un sacerdot fent de DJ i punxant música davant una gran multitud.
Categoria: Societat
Etiquetes: Religió Església