Societat
Dones subjectant cartells amb lemes feministes pel 8-M a Barcelona
Foto: Dones subjectant cartells amb lemes feministes pel 8-M a Barcelona | Oliver de Ros / Principal
Violència masclista

Tres dones assassinades en menys de 24 hores a Espanya

Temps de lectura: 2 minuts
Dones subjectant cartells amb lemes feministes pel 8-M a Barcelona
Foto: Dones subjectant cartells amb lemes feministes pel 8-M a Barcelona | Oliver de Ros / Principal

Dues dones de 32 i 91 anys han mort assassinades per les seves parelles a Còrdova i a Tenerife. Dilluns es va conèixer un altre nou crim masclista a una dona de 27 anys a Almeria. Amb aquests casos ja són tres les dones mortes en 24 hores a Espanya en mans de les seves parelles.

Per què és important? Si els tres casos es confirmen, ja seran 35 les dones assassinades aquest 2023 per les seves parelles o exparelles i 1.219 les dones assassinades des del 2003, segons dades del Ministeri d'Igualtat. 

Els casos: La policia investiga els casos de Còrdova i Tenerife com a presumptes crims de violència masclista.

  • En el primer, la Guàrdia Civil treballa amb la hipòtesi que l'home, de 39 anys, ha matat la seva dona i després s'ha suïcidat. La policia va acudir al domicili de Pozoblanco dimarts i va trobar els cadàvers de la parella.
    • Els agents han confirmat que hi havia denúncies prèvies per violència masclista, però el cas estava inactiu des del 2018 i ja no hi havia mesures de protecció.
  • A Tenerife una dona de 91 anys ha estat assassinada pel seu marit, de 92 anys. La policia ho investiga com a presumpte crim masclista pels indicis de mort violenta.
    • En aquest cas no constava cap denúncia contra l'home.

A més: Aquest dilluns es produïa un altre crim masclista a Almeria. L'autor dels fets ha estat detingut com a presumpte autor de l'assassinat de la seva dona de 27 anys davant dels seus tres fills. Van ser els dos més grans, de 9 i 8 anys els qui van avisar els veïns.

  • Com tants altres casos, en aquest tampoc hi havia denúncia prèvia i l'home no tenia antecedents de cap mena.

D'on venim? Aquest mes de juliol va acabar amb unes xifres tràgiques pel que fa a violència masclista. Es van registrar 9 víctimes i el Ministeri d'Igualtat es va reunir en un comitè de crisi per aquestes dades tan elevades.

  • La delegada del Govern contra la Violència de Gènere, Victoria Rosell va recordar que l'històric de casos dels últims estius marca que els mesos de juliol i agost són en els que hi ha més feminicidis.

On demanar ajuda? Les dones que creguin que puguin estar patint violència masclista poden demanar ajuda al telèfon d'atenció i informació: 900 900 120. En cas d'emergència també es pot trucar al 112. Per demanar informació i assessorament es pot recórrer al WhatsApp 601 00 11 22.

Categoria: Societat