Societat
Joves prenent alcohol
Foto: Joves prenent alcohol | Pexels
Recerca

Realment veus la gent més atractiva quan beus? La ciència discrepa

Temps de lectura: 1 minut
Joves prenent alcohol
Foto: Joves prenent alcohol | Pexels

Existeix un mite que diu que després d'unes copes tothom es torna més atractiu, en anglès el terme té nom i tot: "Beer Googles" (ulleres de cervesa). Ara un estudi científic de la Universitat de Pittsburgh ha analitzat els fets per comprovar si són una realitat.

Què sabem? L'estudi va consistir a reunir 18 parelles d'amics d'entre vint i trenta anys que sortissin habitualment juntes a prendre copes.

  • A partir d'aquí començaven les proves que van durar dos dies. Consistia a donar-los un còctel de nabius que podia contenir alcohol o no, una dada que els participants no sabien.
  • Després d'unes hores es va demanar als participants que puntuessin unes imatges segons l'atractiu de les persones que hi apareixien i, per afegir realisme a la prova se'ls va proposar que triessin aquelles a qui més els agradaria conèixer, deixant oberta la possibilitat que fos real.
  • Al segon dia la prova va ser del mateix estil, però prenent la beguda que no havien pres el dia anterior, amb o sense alcohol, segons el cas.

El resultat: L'estudi es va publicar a la revista Journal of Studies on Alcohol and Drugs.

  • Segons les conclusions de l'estudi l'efecte de l'alcohol no és fer que vegin les persones més atractives, sinó desinhibir la vergonya i fer que manifestin més obertament el desig d'interactuar amb algú que els agrada.
  • A més, els investigadors van concloure que l'efecte real de l'alcohol "apareix algunes vegades a la literatura acadèmica, però no tan conscientment com un esperaria".
Categoria: Societat