Societat
Els jutjats de Manresa
Foto: Els jutjats de Manresa | Wikimedia Commons
VIolència Masclista

La fiscalia demana més anys de presó per a l'acusat d'asfixiar la seva exdona a Manresa

Temps de lectura: 1 minut
Els jutjats de Manresa
Foto: Els jutjats de Manresa | Wikimedia Commons

El fiscal del cas ha canviat el seu escrit contra l'acusat d'asfixiar la seva exdona amb paper de film a Manresa i augmenta els anys de presó que demana fins a 24. El motiu és que hi ha afegit l'agreujant de gènere.

Què en sabem? Fiscalia i l'acusació particular li atribueixen el delicte d'assassinat amb traïdoria i acarnissament, ara també amb l'agreujant de discriminació per raó de gènere. 

  • L'acusació popular, de l'Ajuntament de Manresa, ja incloïa l'agreujant des de l'inici i demana 25 anys de presó.
  • La defensa de l'acusat no ha negat els fets, però reclama l'internament psiquiàtric perquè diu l'home estava "obcecat" quan van passar els fets i que va actuar "per impuls".

D'on venim? L'home va asfixiar la seva exdona l'abril de 2021 i ho va admetre als Mossos d'Esquadra de forma espontània, després d'intentar suïcidar-se.

  • A l'escenari del crim els mossos van trobar el cadàver de la dona embolcallada amb paper film des del melic fins al cap. També la cadira trencada on havia lligat a la dona.

Així doncs, la fiscalia i l'acusació particular consideren que els fets van ser un feminicidi, en què la raó de gènere va ser el que va portar a l'assassinat de la dona.

  • El jurat haurà de valorar ara quina és la pena que s'atorgarà a l'acusat confés del crim segons si considera la justificació psiquiàtrica de prou pes.
Categoria: Societat