Societat
Moment gravat per les càmeres de la cadena Al Jazeera
Foto: Moment gravat per les càmeres de la cadena Al Jazeera
Tribunals

Un policia investigat per l'1-O denuncia una manifestant que li va fer un petó

Actualitzat: Dimarts, 12 de setembre de 2023. 10:50
Temps de lectura: 2 minuts
Moment gravat per les càmeres de la cadena Al Jazeera
Foto: Moment gravat per les càmeres de la cadena Al Jazeera

Un policia nacional investigat pels fets de l'1-O denuncia per abús sexual una manifestant que li va fer un petó sense el seu consentiment. 

Què en sabem? L'agent de policia ha denunciat els fets als jutjats de Barcelona i encara està pendent d'admissió. 

  • Els fets denunciats van tenir lloc l'1 d'octubre de 2017 quan la Policia Nacional intentava requisar les urnes d'un dels col·legis electorals del referèndum per la independència. 
  • Segons la querella, els fets van produir-se en el moment en què els agents es replegaven “entre crits, insults, agressions i vexacions”.

En detall: El petó va ser gravat per les càmeres de la cadena Al Jazeera que es trobaven fent un seguiment en directe de la jornada. En les imatges es pot veure com un grup de persones intenten obstaculitzar l'entrada de la policia nacional. És en aquest moment, que una de les manifestants agafa un agent pel cap i li fa un petó a la boca. 

Què diu? L'agent de policia en la denúncia relata que la reacció de la dona es va produir en un ambient d'"extrema violència ambiental". 

  • A més, també diu que la dona "d'uns 60 anys" es va apropar a ell, el va insultar i va apropar la seva boca agafant-lo del coll. 
  • En denunciant diu que la seva reacció, a més de "fàstic" va ser de contenció davant de la situació "d'extrema tensió" que estava vivint. 
  • «En agafar-me de la part baixa del casc no me'n puc desfer», detalla a la queixa. 
  • A la denúncia, l'agent sol·licita la identificació de la dona i que se li apliqui una ordre d'allunyament.