Societat
Salut

La Generalitat estudia regular l'ús de mòbils a les escoles per prevenir les addiccions

Temps de lectura: 2 minuts

El Departament de Salut està estudiant regular l'ús del mòbil als centres educatius per combatre les addiccions, en el marc de la futura llei en què treballen.

Per què és important? El Govern vol que la futura llei per combatre les addiccions inclogui la regulació de l'ús de dispositius mòbils als centres educatius i la prohibició de fumar a l'interior del cotxe si hi ha menors.

Què ha dit el conseller? El conseller de Salut, Manel Balcells, ha assegurat aquest dimecres a Rac1 que els preocupen les addiccions. Segons ha dit, "és un problema molt greu que cal regular" i, per això, ha indicat que volen regular l'ús de les pantalles a escoles i instituts.

  • “Les addicions són un problema i les pantalles, també; els comportaments alimentaris i la salut mental van molt lligats a les pantalles", ha dit Balcells.
  • De fet, el conseller ha alertat que "s'han triplicat els intents de suïcidi entre els joves".
  • "Després de la pandèmia hi ha molts trastorns de malestar emocional. Estem reforçant la interacció de la salut mental amb altres polítiques com ara a l’escola, amb el projecte Escoles resilients que ja hem presentat amb Educació", ha dit.

Previsions: Segons el conseller, la llei ja està redactada i serà pionera.

  • "La llei està redactada i ara estem en fase de contrastar-la amb els experts. El text està enfocat. Fins i tot regularà, si cal, l’ús de pantalles a escoles i instituts. Això està observat a l’articulat, però s’ha de treballar amb els experts. Serà una llei pionera", ha argumentat Balcells.
  • "La llei per regular-les està redactada i ara l’estem contrastant perquè passi al Parlament", ha explicat.

A més: Balcells també ha deixat clar que és partidari de la prohibició de fumar dins del cotxe.

  • "Estic molt a favor de vetar fumar dins dels cotxes. Jo collaré perquè la llei que estem preparant ho inclogui, sobretot, si hi ha canalla o gent vulnerable a l’interior dels vehicles", ha dit.

Categoria: Societat