Societat
L'activista Mohammad Rahmatinia
Foto: L'activista Mohammad Rahmatinia | Twitter / @wagensberg
Drets

Deporten la família kurda retinguda 10 dies al Prat i que demanava asil polític

Temps de lectura: 2 minuts
L'activista Mohammad Rahmatinia
Foto: L'activista Mohammad Rahmatinia | Twitter / @wagensberg

La família kurda de l'Iran que va arribar a l'aeroport del Prat la setmana passada i havia demanat asil polític, ha estat deportada aquest divendres al matí.

Per què és important? Tot i la pressió i la carta de la mesa del Parlament al Ministeri d'Interior, no s'ha pogut frenar la deportació d'aquesta família perquè, segons l'Audiència Nacional, hi havia  "grans contradiccions i llacunes en el relat".

Què en sabem? Aquest matí la policia ha obligat a pujar a l'avió a l'activista Mohammad Rahmatinia, la seva dona embarassada i el seu fill de 7 anys, que portaven 10 dies a l'aeroport de Barcelona.

  • Durant aquests dies, l'activista demanava asil polític al·legant que és membre del Partit Democràtic del Kurdistan, il·legal a l’Iran, i que va participar en una vintena de manifestacions del moviment Dona, Vida, Llibertat, arran de l'assassinat de la Masha Amini per no portar posat el vel.
  • L'home va assegurar que ja havia estat condemnat a 15 anys de llibertat condicional pel seu activisme polític i que professa la fe evangèlica.

En detall: L'activista ha denunciat que aquests dies han estat en un soterrani de l'aeroport, sense veure la llum del dia i que la policia ha denegat que un metge visiti la seva dona embarassada.

Reaccions: Tant el govern de la Generalitat com el Parlament han fet gestions amb el Ministeri d'Interior per evitar la deportació.

  • El diputat d'ERC, Ruben Wagensberg ha explicat a les xarxes socials que, juntament amb el diputat de la CUP Carles Riera, han intentat visitar la família, però no els han deixat.
  • Els advocats han presentat un recurs al Tribunal Europeu dels Drets Humans.