Societat
Imatge d'arxiu d'unes mans fent servir un mòbil
Foto: Imatge d'arxiu d'unes mans fent servir un mòbil | Gilles Lambert / Unsplash
VIolència Masclista

Desenes de menors denuncien l'existència de fotografies d'elles nues fetes amb IA

Temps de lectura: 2 minuts
Imatge d'arxiu d'unes mans fent servir un mòbil
Foto: Imatge d'arxiu d'unes mans fent servir un mòbil | Gilles Lambert / Unsplash

Unes 24 menors d'Almendralejo, Badajoz, i pobles dels voltants denuncien que circulen per whatsapp fotografies d'elles nues fetes amb intel·ligència artificial (IA). Ho ha avançat el diari El Periódico.

Per què és important? L'educació és fonamental per garantir la igualtat, i en aquest cas, l'edat dels nois i la de les víctimes fa saltar les alarmes igual com el mètode escollit que demostra que les eines per exercir violència contra les dones canvien.

Què sabem? Existeix un grup de Whatsapp de menors, tot nois, on comparteixen aquestes fotografies. Són del poble d'Almendralejo i dels indrets del voltant.

  • Segons expliquen testimonis a El Periódico, totes les fotografies són de noies de més o menys la mateixa edat, uns 13 anys, i estan implicats joves de diferents escoles i instituts de la zona.

Com? Es creu que haurien fet servir una aplicació accessible per a tothom, i sense cap tipus de filtre per a menors, que es diu 'The ClothOff' (Roba Fora) i que té com a eslògan de presentació la frase "Undress girl for free!" (Despulla a la noia gratis!).

En detall: Ja hi hauria set denúncies i un grup de 24 mares de menors afectades. Expliquen al diari El Periódico que tot va començar a l'estiu i no hi ha hagut aturador.

  • Algunes mares exposen que tot i que les seves filles saben que les seves fotografies existeixen, no les han vist.

Previsions: El cas s'està investigant, però podria tenir implicacions legals greus, ja que es tractaria de pornografia infantil. Tot i això, el fet que els nois siguin també menors, modificaria les conseqüències.

Categoria: Societat