Societat
Imatge d'un llit d'hospital
Foto: Imatge d'un llit d'hospital | Flickr
Drets i Llibertats

Dret a Morir Dignament reclama fer més simple tramitar les voluntats anticipades

Temps de lectura: 1 minut
Imatge d'un llit d'hospital
Foto: Imatge d'un llit d'hospital | Flickr

L'associació Dret a Morir Dignament reclama que se simplifica la tramitació del document de voluntats anticipades (DVA). L'entitat també ha llençat una campanya per donar a conèixer el document.

Per què és important? Dret a Morir Dignament diu que encara queden compromisos polítics a desplegar d'ençà de l'aprovació de la Llei de regulació de l'eutanàsia, entre ells la normalització del DVA.

Què diuen? L'associació exposa que encara hi ha "un gran desconeixement" sobre el document de voluntats anticipades i exposa que "es van acordar tot un seguit de compromisos polítics per tal d'avançar cap a la normalització del DVA, que implicaven la ferma intervenció de les autoritats sanitàries per promoure el seu coneixement".

  • "Estem a l'espera que emprenguin les actuacions a què es van comprometre a fer, cal promocionar el DVA i simplificar el tràmit per atorgar-lo".
  • "Els passos a seguir per atorgar i posteriorment registrar el document constitueixen un tràmit complex i difícil de complir", insisteixen des de l'entitat.

En dades: Segons Dret a Morir Dignament, a Catalunya per cada 1.000 habitants s'atorguen un 14,15% de DVA, que consideren lluny d'altres comunitats autònomes com ara Navarra on la xifra és d'un 22,36%.

Context: L'associació ha iniciat una campanya que pretén fer difusió i sensibilització sobre el dret a morir dignament i sobre les eines a disposició de la ciutadania per preservar les darreres voluntats en el final de la vida.

  • El vídeo de campanya el protagonitzen l'actriu Carme Elias i l'actor Josep Maria Pou.
Categoria: Societat