Societat
Eutanàsia
Foto: Eutanàsia | Imatge d'arxiu
Tribunals

La llei de l'eutanàsia és constitucional: El TC rebutja el recurs del PP

Temps de lectura: 1 minut
Eutanàsia
Foto: Eutanàsia | Imatge d'arxiu

El Tribunal Constitucional ha rebutjat el recurs que el PP va presentar en contra de la Llei d'eutanàsia que va aprovar la passada legislatura la majoria progressista del Congrés.

Per què és important? Així, el TC deixa clar, una vegada més, que la llei de l'eutanàsia és constitucional, perquè "el dret a la vida no imposa al titular una obligació de mantenir-se en vida".

En detall: El TC no ha admès tampoc cap de les pretensions del PP per ampliar l'objecció de consciència a les institucions.

  • El Constitucional remarca que només es poden apartar del procés aquells metges i sanitaris que intervinguin "en l'execució efectiva" de l'eutanàsia.

La votació: La votació entre els magistrats no ha estat unànime: mentre Maria Luisa Balaguer, progressista, ha votat desestimar el recurs, els conservadors Enrique Arnaldo i Concepción Espejel han expressat les seves discrepàncies amb les conclusions de la sentència.

Què deia el PP? A part d'argumentar que la norma s'havia aprovat amb frau de llei, assegurava que vulnerava el dret fonamental a la vida.

  • Els magistrats han exposat en resposta que "el dret a la vida, encara que no sigui un dret de voluntat o llibertat que garanteixi el dret a la mateixa mort, tampoc imposa al titular l'obligació de mantenir-se en vida". 
  • El PP també pretenia evitar que les persones amb discapacitat es poguessin acollir a l'eutanàsia.