Societat
Les discoteques calcinades a Múrcia
Foto: Les discoteques calcinades a Múrcia | EFE
Incendi

La discoteca de l'incendi mortal a Múrcia no tenia llicència

Temps de lectura: 1 minut
Les discoteques calcinades a Múrcia
Foto: Les discoteques calcinades a Múrcia | EFE

Dues de les discoteques que s'han incendiat aquest passat diumenge a Múrcia tenien una ordre de cessament des de l'any 2022.

Per què és important? Un incendi en una zona d'oci i discoteques a Múrcia ha deixat 13 víctimes mortals i diversos ferits. 

Situació actual: Tot i que les autoritats no descarten més víctimes mortals, els serveis de rescat segueixen treballant amb molta cautela en els edificis incendiats per si es troba algun cos. 

  • Aquest dilluns al matí, s'ha confirmat que les cinc persones que es trobaven desaparegudes han aparegut amb vida, sanes i estalvies, fora de l'espai de l'accident. 

Què en sabem? Segons l'ajuntament de la ciutat, dues de les tres discoteques que es van incendiar no tenien autorització per seguir obertes. 

  • Els locals Teatre i la Fonda funcionaven sense autorització des de l'ordre del cessament de l'any 2022. 

Què diuen? El regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Múrcia, Javier Navarro Corchón, ha explicat en roda de premsa que dues discoteques calcinades no tenien llicències. 

  • "Actuarem contundentment. Ens personarem com acusació particular contra l'empresa. És una tragèdia sense precedents", ha assegurat el regidor. 
  • A més, el polític ha explicat que l'empresa havia sol·licitat una modificació per dividir els locals i aquesta no s'havia autoritzat mai.