Societat
Un avió d'Air Europa
Foto: Un avió d'Air Europa | Twitter / @AirEuropa
Ciberatac

Air Europa pateix un ciberatac i demana als clients cancel·lar la targeta bancària

Temps de lectura: 2 minuts
Un avió d'Air Europa
Foto: Un avió d'Air Europa | Twitter / @AirEuropa

La companyia aèria Air Europa ha patit un problema de ciberseguretat que hauria afectat els pagaments amb els quals es gestionen les compres a través del web.

Per què és important? L'atac ha suposat el robatori de la informació bancària d'alguns clients i, per això, l'empresa els ha aconsellat que cancel·lin la targeta bancària amb què han fet algun pagament al web.

Què en sabem? L'aerolínia ha assegurat que en aquests moments tots els seus sistemes ja funcionen "amb normalitat" i ha garantit la seguretat, tot i que ha suggerit als seus clients algunes recomanacions per minimitzar qualsevol incidència.

  • Recomanen posar-se en contacte immediatament amb la seva entitat bancària per cancel·lar la targeta que han fet servir per realitzar el pagament amb l'objectiu d'evitar "el possible ús fraudulent de la seva informació".
  • Segons la companyia, "no hi ha constància de què la filtració hagi acabat fent-se servir per cometre cap ús fraudulent".
  • A més, la companyia puntualitza que els clients que no han rebut cap comunicat "no han de preocupar-se per res, ja que no estan afectats".
  • De moment, demanen als seus clients no facilitar informació personal, el seu pin, o qualsevol altra dada personal a través del telèfon o correu electrònic.

Situació actual: L'aerolínia assegura que continuen analitzant els fets i la procedència de l'atac.

A la pràctica: La informació que s'ha extret en el ciberatac ha estat la dels números de targeta, les dates de caducitat i el codi de seguretat CVV. Tot i que l'empresa encara no té constància de què la filtració s'estigui fent servir amb una finalitat fraudulenta, els experts expliquen que existeix la possibilitat que la informació acabi en el mercat negre.

  • A banda de les recomanacions que ha aconsellat la mateixa empresa, també es pot fer servir el telèfon 017, la línia d'ajuda en ciberseguretat de l'INCIBE.

Categoria: Societat
Etiquetes: Aeroports Turisme