Societat
Ple del Parlament
Foto: Ple del Parlament | Parlament de Catalunya
Correbous

El Parlament continuarà amb la tramitació per prohibir les modalitats "més agressives" dels correbous

Temps de lectura: 2 minuts
Ple del Parlament
Foto: Ple del Parlament | Parlament de Catalunya

El ple del Parlament ha aprovat continuar amb la tramitació de la proposició de llei de la CUP i els comuns per prohibir els correbous de modalitats "més agressives".

Per què és important? La proposició de llei ha arribat al Parlament generant un fort debat entre els partits. ERC, Junts i PSC no s'han acabat de mullar i han defensat la necessitat d'un debat i s'han abstingut. De fet, alguns diputats de Junts i ERC han posicionat el seu vot a favor o en contra per diferents raons.

Què en sabem? La CUP ha presentat aquest dimecres una proposició per acabar amb algunes de les modalitats d'aquesta tradició. El Parlament ha donat llum verda a la tramitació de la modificació de la llei vigent que data del 2010.

  • Els diputats han rebutjat aquest dimecres l'esmena a la totalitat presentada per Vox i el PP que volia aturar aquesta modificació. Per la seva banda, ERC, Junts i PSC s'han abstingut.
  • El resultat de la votació ha estat de només 19 vots a favor, 29 en contra i 82 abstencions, de manera que la proposició continuarà el seu tràmit en comissió.

Context: La proposició arriba a l'hemicicle més d'una dècada després que el Parlament prohibís les corrides de toros a Catalunya, en una votació on CiU i PSC van donar llibertat de vot als seus diputats.

  • Ara, els comuns i la CUP busquen modificar la llei, que si permet espectacles que no acaben amb la mort de l'animal en municipis en els quals existeix aquesta tradició.
  • Concretament, volen excloure les modalitats de correbous al mar, de bous capllaçats i de bous embolats. 
  • La llei continuaria emparant els bous a la plaça, bous al carrer, el bou salvatge i les exhibicions d'habilitat.
Categoria: Societat