Món Global
Palestins ploren les morts pels atacs d'Israel a la Franja de Gaza, davant de diversos cadàvers
Foto: Palestins ploren les morts pels atacs d'Israel a la Franja de Gaza, davant de diversos cadàvers | EFE
Orient Pròxim

El setge d'Israel a Gaza ja obliga a tancar hospitals per manca de combustible

Temps de lectura: 2 minuts
Palestins ploren les morts pels atacs d'Israel a la Franja de Gaza, davant de diversos cadàvers
Foto: Palestins ploren les morts pels atacs d'Israel a la Franja de Gaza, davant de diversos cadàvers | EFE

Diversos hospitals de la Franja de Gaza ja han tancat a conseqüència del setge que Israel manté sobre el territori. Ho han fet obligats per la manca de carburants i subministraments necessaris, contribuint a la desesperació i la desprotecció absolutes de la població local.

Per què és important? La situació humanitària a Gaza, on viuen més de 2 milions d'habitants, és crítica després de 18 dies de bombardejos continuats arran de l'atac de Hamàs a Israel. Els morts es compten per milers i algunes veus de la comunitat internacional alerten que l'estat hebreu està cometent crims contra la humanitat.

Què en sabem? L'Organització Mundial de la Salut així ho ha confirmat.

  • Sis hospitals han suspès la seva activitat per la manca de combustible, tot i que intenten mantenir els serveis essencials per intentar protegir els palestins que arriben buscant refugi i salvar la vida.
  • Tanmateix, la xifra d'hospitals tancats no es limita a sis, sinó que n'hi ha més. Prèviament, altres centres sanitaris ja han hagut de tancar, però no per manca de combustible, sinó pels danys provocats pels atacs d'Israel.

A fons: Els sanitaris i les organitzacions d'ajuda internacional denuncien unes condicions de treball i de vida infrahumanes, tal com recullen mitjans britànics com 'The Guardian' i la 'BBC'.

  • El resultat de tot plegat és que no funcionen els generadors i que els cirurgians han d'operar els ferits sense llum i fins i tot sense prou anestèsia ni el corresponent material mèdic, entre altres situacions insostenibles.
  • La situació és més greu al nord de la Franja de Gaza, on no arriba l'ajuda humanitària que ha entrat en camions pel sud, a través del pas de Rafah, a la frontera amb Egipte.

En xifres: L'agència pels drets dels infants UNICEF, pertanyent a l'Organització de les Nacions Unides (ONU), denuncia la gran quantitat de menors que són assassinats pels atacs israelians.

  • S'han notificat 2.360 morts i 5.364 ferits menors d'edat, el que suposa una catastròfica mitjana de més de 400 nens palestins morts o ferits cada dia a la Franja de Gaza.

Què diuen? Adele Khodr, directora regional d'UNICEF a Orient Pròxim i el nord de l'Àfrica, lamenta que "les morts pels atacs podrien ser la punta de l'iceberg".

  • "Encara fa més por el fet que, si no s'alleugen les tensions i es permet l'entrada ajuda humanitària, inclosos aliments, aigua, subministraments mèdics i combustible, el nombre diari de morts anirà augmentant".
Categoria: Món Global
Etiquetes: Guerra Israel