Societat
Joves amb el mòbil
Foto: Joves amb el mòbil | Pexels
Educació

Totes les escoles i instituts catalans hauran de regular l'ús del mòbil el curs 2024

Temps de lectura: 2 minuts
Joves amb el mòbil
Foto: Joves amb el mòbil | Pexels

La Conselleria d'Educació de la Generalitat ha impulsat un procés participatiu, que començarà la setmana que ve, per regular l'ús del mòbil als centres educatius catalans, i es preveu que el nou marc regulador arribi a les escoles el gener de 2024.

Per què és important? En els darrers dies s'ha visibilitzat el neguit de moltes famílies d'arreu de Catalunya que s'han agrupat en un xat de Telegram per mirar de revertir la tendència de comprar un mòbil als fills i filles quan passen a l'edat de 12 anys.

En detall: En una roda de premsa, el secretari de Transformació Educativa de la Generalitat, Ignasi Garcia Plata, ha afirmat que el procés per regular l'ús del mòbil estarà conduït pel Consell Escolar de Catalunya (CEC), que donarà indicacions al departament per elaborar el marc regulador.

  • Un cop aquest estigui fet, s'enviarà el gener a tots els centres educatius catalans.

Què han dit? Garcia Plata ha assegurat que el nou marc regulador tindrà orientacions clares per a les escoles i que pretén "homogeneïtzar els elements de referència que s'hauran de regular als centres" sobre l'ús del mòbil.

  • "Hauria estat més senzill fer una prohibició general, però no tindria la incidència educativa que tindrà aquest procediment" en què la conselleria vol donar veu a tots els actors.
  • "Acabarem amb una regulació, però amb un procediment molt més profund i consistent" indica García Plata.
  • "El que volem evitar és que cada centre es limiti a copiar en un document intern les mesures que recomanarem. Volem que facin els seus debats", explica.

Amb xifres: El Departament d'Educació ha fet una enquesta als centres educatius per saber com regulen la presència de mòbils.

  • El resultat ha estat que més de la meitat dels centres, el 52,77%, assegura que "té previst l’ús de telèfons mòbils a les Normes de Funcionament de Centre", és a dir, que d'alguna manera o altre en té un control.
  • En una quarta part està prohibit fer-lo servir en hores lectives i en un 14% no es pot ni portar al centre.
Categoria: Societat