Societat
Campanya dels Mossos d'Esquadra i el Departament d'Interior contra les violències sexuals
Foto: Campanya dels Mossos d'Esquadra i el Departament d'Interior contra les violències sexuals | Mossos d'Esquadra
Violència sexual

El jutge envia a judici el periodista Saül Gordillo per agressió sexual

Temps de lectura: 3 minuts
Campanya dels Mossos d'Esquadra i el Departament d'Interior contra les violències sexuals
Foto: Campanya dels Mossos d'Esquadra i el Departament d'Interior contra les violències sexuals | Mossos d'Esquadra

El jutge que investiga el periodista acusat d'agressió sexual Saül Gordillo ha tancat la fase d'instrucció i ha acordat l'obertura de judici oral. El magistrat dona versemblança al relat de la víctima i deixa a un pas del judici a l'exdirector de Principal.

Per què és important? Saül Gordillo acumula dues denúncies per agressió sexual a dues treballadores. Ara, la justícia ha decidit seure'l al banc dels acusats per un dels dos casos, mentre les investigacions del l'altre —que inclou agreujant per submissió química— segueixen el seu curs.

En detall: Segons ha avançat el diari 'Ara', el titular del jutjat d'instrucció número 6 de Barcelona veu "indicis clars" que sustenten "sobradament" l'acusació contra el periodista, que era el cap de la víctima en el moment dels fets.

  • És per això que ha tancat la investigació i ha activat el calendari per establir data per al judici. Ara, Fiscalia i acusació particular tenen 10 dies per presentar els escrits d'acusació.
  • Per la seva banda, fonts de la defensa han informat al diari 'Ara' que presentaran recurs a l'Audiència de Barcelona contra l'obertura de judici oral.

Context: Els fets es van produir a la sala Apolo de Barcelona, durant la festa posterior al sopar de Nadal organitzat per l'empresa la nit de l'1 al 2 de desembre del 2022.

  • La redactora va interposar denúncia el 20 de desembre, relatant com Gordillo va agredir-la. Ella es va quedar en estat de xoc perquè era el seu "cap jeràrquic", pràcticament "30 anys més gran" que ella i després va patir un atac d'ansietat.
  • La defensa del també exdirector de Catalunya Ràdio reconeix els tocaments (de fet, les càmeres de seguretat del local demostren que els va cometre), però s'excusa en la reacció de la jove per negar l'agressió sexual.
  • L'òrgan d'administració de Principal va apartar Gordillo de les seves funcions de forma provisional i va cessar-lo el 5 de gener del 2023 en concloure una investigació interna. Com a resposta, ell va demandar l'empresa, tot exigint una indemnització de 450.015 euros.

A més: El periodista continua com a investigat per una segona denúncia d'agressió sexual amb agreujant de submissió química a una altra treballadora de la qual també n'era el cap.

  • En aquest cas, l'acusació sosté que Gordillo es va oferir per acompanyar-la a casa i que la víctima es va despertar dins del vehicle mentre ell l'estava agredint.
  • Una analítica que es va fer hores després va confirmar que tenia restes de Diazepam a la sang.

On demanar ajuda? Les dones que creguin que puguin estar patint violència masclista poden demanar ajuda al telèfon d'atenció i informació: 900 900 120. En cas d'emergència també es pot trucar al 112. Per demanar informació i assessorament es pot recórrer al WhatsApp 601 00 11 22.

Categoria: Societat