Societat
Policia Nacional
Foto: Policia Nacional | EFE
Violència masclista

Doble crim masclista a Madrid: Detingut un home per matar la seva exparella i la filla de 3 anys

Temps de lectura: 2 minuts
Policia Nacional
Foto: Policia Nacional | EFE

La Policia Nacional ha detingut un home com a suposat autor de la mort de la seva exparella de 25 anys i de la seva filla de tres anys aquest dilluns a Madrid, al districte de Carabanchel.

Per què és important? Els agents estan investigant el cas com un doble crim de violència de gènere i vicària. Si es confirma, aquest any ja haurien mort fins a 53 dones assassinades a mans de la seva parella a tot l'Estat.

Què en sabem? Han detingut el pare i exparella de la dona com a presumpte autor de les morts. A la nena i a l'home els han trobat en un domicili, mentre que la dona era a l'aparcament de l'edifici, on l'han localitzada els sanitaris del SAMUR.

  • L'home arrestat, de 24 anys, és la persona a qui els sanitaris han atès l'habitatge amb ferides d'arma blanca al coll i han traslladat a l'Hospital 12 d'Octubre amb pronòstic greu, ja que hauria intentat treure's la vida després dels fets.

En detall: L'assassí havia tingut una ordre d'allunyament contra la seva exparella fins fa dos mesos, quan va ser retirada en ser absolt d'un procediment per maltractament.

  • La dona va estar registrada al sistema policial VioGén, en el que se la qualificava de cas d'alt risc.

On demanar ajuda? Les dones que creguin que puguin estar patint violència masclista poden demanar ajuda al telèfon d'atenció i informació: 900 900 120. En cas d'emergència també es pot trucar al 112. Per demanar informació i assessorament es pot recórrer al WhatsApp 601 00 11 22.

Categoria: Societat