Societat
La dona va morir per ferides d'arma blanca al mig del carrer a Getafe
Foto: La dona va morir per ferides d'arma blanca al mig del carrer a Getafe | EFE
Violència masclista

Tornen a detenir el sospitós del feminicidi de Getafe per donar una coartada falsa

Temps de lectura: 3 minuts
La dona va morir per ferides d'arma blanca al mig del carrer a Getafe
Foto: La dona va morir per ferides d'arma blanca al mig del carrer a Getafe | EFE

El sospitós del presumpte assassinat masclista de Getafe (Madrid) ha estat detingut per segon cop després que la Policia Nacional hagi comprovat que la seva coartada era falsa. De fet, noves proves l'incriminen, a més dels antecedents que li han trobat per violència de gènere cap a la víctima, que era la seva exparella.

Per què és important? El Ministeri d'Igualtat del govern espanyol en funcions ha confirmat que els investigadors tracten el cas com un nou possible crim masclista; en cas de confirmar-se, 52 dones haurien estat assassinades a mans de les seves parelles o exparelles fins ara aquest any, xifra que supera les morts registrades en tot el 2022.

Els fets: Els serveis d'emergència van intentar reanimar la víctima, que tenia 39 anys i patia una aturada cardiorespiratòria per ferides d'arma blanca al mig del carrer. Va ser a les 13:40 h del dissabte 4 de novembre.

  • L'exparella de la víctima, de 50 anys, es va personar a una comissaria de la Policia Nacional, on els agents el van detenir per prendre-li declaració. Ell va explicar una versió que va semblar versemblant en un primer moment i els agents van deixar-lo en llibertat provisional.
  • Hores més tard, els investigadors van comprovar que les seves explicacions eren falses, van trobar noves proves que l'incriminen amb l'assassinat i van tornar-lo a detenir.

Què va dir? L'individu va explicar que era amb els seus amics en un altre lloc diferent del dels fets, i va instar els agents a comprovar-ho amb el GPS del seu mòbil.

  • Tanmateix, els amics van negar-ho a la policia, que alhora va comprovar que el sospitós havia deixat el telèfon intencionadament en un altre lloc per evitar que l'incriminessin.

A més: Les indagacions han permès saber no només que la seva coartada era falsa, sinó que té antecedents per violència de gènere, concretament per delictes d'amenaces i agressions contra la víctima, que va tenir protecció policial durant mesos, ha pogut saber Europa Press.

  • El delegat del govern a Madrid, Francisco Martín, ha explicat a TVE que va ser la dona qui va demanar expressament que li retiressin la protecció, motiu pel qual va quedar com a "inactiva dins del sistema" de Viogen.
  • En aquest sentit, Martín ha defensat "trencar els cercles de dependència que en massa ocasions fan que les víctimes, un cop han fet ja el pas, tornin enrere, perdent les mesures de protecció".

On demanar ajuda? Les dones que creguin que puguin estar patint violència masclista poden demanar ajuda al telèfon d'atenció i informació: 900 900 120. En cas d'emergència també es pot trucar al 112. Per demanar informació i assessorament es pot recórrer al WhatsApp 601 00 11 22.