Societat
Usuaris fent servir les màquines de córrer i de pesos del CEM Can Dragó
Foto: Usuaris fent servir les màquines de córrer i de pesos del CEM Can Dragó | Ajuntament de Barcelona / Carlota Serarols
Sequera

El govern rectifica sobre el tancament de dutxes a gimnasos: Quines es tancaran?

Temps de lectura: 2 minuts
Usuaris fent servir les màquines de córrer i de pesos del CEM Can Dragó
Foto: Usuaris fent servir les màquines de córrer i de pesos del CEM Can Dragó | Ajuntament de Barcelona / Carlota Serarols

El govern ha rectificat aquest dimecres la mesura que es va anunciar ahir sobre el tancament de dutxes a les instal·lacions esportives quan Catalunya entrés en la fase d'emergència per sequera.

Per què és important? La notícia sobre el tancament de totes les dutxes dels centres esportius, anunciada ahir pel govern, ha arribat aquest dimecres als usuaris dels gimnasos i ha generat una forta polèmica que ha obligat a rectificar.

D'on venim? El govern va explicar ahir dimarts que es prepara per entrar en la primera fase d’emergència quan els embassaments arribin al 16% de la seva capacitat, previsiblement al gener.

  • Aquesta fase implicarà noves mesures d'estalvi d'aigua, entre elles, segons van explicar, estaria el tancament de les dutxes a les instal·lacions esportives.

Situació actual: Avui, però, el conseller d'Acció Climàtica, David Mascort, ha dit que la mesura només afectarà aquells recintes on s'hagi de reomplir piscines o regar la gespa.

  • En una entrevista a la Cadena Ser, Mascort ha dit que no es va expressar i bé i que aquesta mesura vol  "compensar l'aigua que es gasta regant".
  • "El que direm a la instal·lació és 'si voleu continuar regant els camps de futbol o reomplint piscines per fer esports, l’aigua que gasteu allà l’haureu d'estalviar a les dutxes’, ha dit el conseller a Rac1.
  • Per tant, el FC Barcelona o el Girona es veuran afectats per aquestes restriccions.
  • "El Barça consumeix aigua a l'estadi de Montjuïc, a la ciutat esportiva, en diferents llocs, el que ha de fer el Barça és compensar l'aigua que gasta regant, estalviant-la en les dutxes, sigui del mateix estadi de Montjuïc, sigui de la ciutat esportiva".

En detall: Mascort ha afirmat que tancar totes les dutxes dels centres esportius implicaria modificar el Pla Especial de Sequera, i exigiria un any de tràmits.

Finalment, la Comissió Interdepartamental de la Sequera ha avaluat l'escassetat d'aigua a les conques internes de Catalunya i, després de constatar que la situació de les reserves és crítica, afegirà mesures complementàries a les previstes en el Pla Especial de Sequera per garantir l'aigua a la ciutadania. Consulta les noves restriccions.

Categoria: Societat