Societat
Els col·lectius trans, contra Isabel García
Foto: Els col·lectius trans, contra Isabel García | Ministeri d'Igualtat
LGBTIQ+

Col·lectius trans contra el PSOE: volen que destitueixi Isabel García

Temps de lectura: 2 minuts
Els col·lectius trans, contra Isabel García
Foto: Els col·lectius trans, contra Isabel García | Ministeri d'Igualtat

Els col·lectius trans volen aconseguir, sigui com sigui, la destitució de la nova directora de l'Institut de les Dones del govern espanyol, Isabel García.

Per què és important? La Federació Plataforma Trans acusa García d'haver fet discursos "obertament transfòbics" i amenacen el PSOE de fer-lo fora de les celebracions de l'Orgull. 

En detall. La presidenta de la Federació Plataforma Trans, Mar Cambrollé, ha lliurat a la Ministra d'Igualtat, Ana Redondo, una petició amb 5.500 adhesions que exigeixen el cessament immediat de García. 

Què diuen? Els col·lectius trans lamenten que un govern que es fa dir "de progrés" doni cabuda a persones amb un perfil transfòbic.

  • "No pararem fins que aquesta dona quedi destituïda i, si no ho fa, demanarem la dimissió de la ministra per incompetent", assegura Cambrollé.
  • Els col·lectius trans amenacen el PSOE d'associar el partit a l'odi i la transfòbia en futures campanyes electorals. 

Sumar sempre es va mostrar incòmode amb el nomenament de Isabel García però no el va poder evitar. En aquest sentit, Cambrollé també fa extensiva al partit de Yolanda Díaz la responsabilitat en el cessament de l'actual directora de l'Institut de les Dones espanyol. 

Context. Els col·lectius trans s'han començat a mobilitzar amb lemes com "Si no hi ha destitució, ministra dimissió", "Fora de l'Orgull" o "El feminisme és inclusiu". 

El passat 28 de desembre, Carla Antonelli, primera dona trans diputada, va denunciar el nomenament de García a la xarxa social X, amb un recull de les seves publicacions més polèmiques. 

L'endemà, Isabel García es va disculpar públicament a la mateixa xarxa social per si alguns dels seus comentaris “haguessin pogut causar alguna ofensa” i va traslladar el seu “total i absolut compromís" amb la Llei Trans.  

Categoria: Societat
Etiqueta: LGBTIQ+