Societat
Calçots
Foto: Calçots | Wikimedia Commons / Laia
Gastronomia

Els 10 millors restaurants on fer una calçotada a Barcelona i entorn

Temps de lectura: 5 minuts
Calçots
Foto: Calçots | Wikimedia Commons / Laia

La temporada de calçots i romesco va de gener a abril i moltes persones ja estan mirant on poder menjar aquest deliciós aliment típic català.

En detall: Juntament amb el tió de Nadal o la sardana, els calçots són probablement una de les tradicions més nostrada de Catalunya. I és que els catalans i les catalanes no deixen passar l'oportunitat de gaudir d'un bon calçot amb la seva corresponent salsa de Romesco.

On menjar calçots a Barcelona i entorn? Des de Principal hem elaborat un llistat amb 10 dels restaurants més destacats i els seus respectius preus del menú de calçotada.

Restaurant Mussol

On? El restaurant Mussol té cinc locals a Barcelona. La seva essència són les carns i verdures a la brasa. Destaquen els seus productes frescos i plats tradicionals.

Preu del menú: El restaurant ofereix un menú per 34,90 euros per 20 calçots, pa de coca i allioli. De segon es pot triar entre pollastre de pagès o botifarra. També inclou beguda i postres. A més, tenen una opció completament vegetariana pel mateix preu.

Restaurant Carmen

On? Carmen es troba al carrer Valladolid, 44, a prop de l'Estació de Sants. Entre els seus plats recomanats, destaquen la carn a la pedra o a la brasa, una excel·lent paella de marisc i, per descomptat, no pot faltar una bona calçotada.

Preu del menú: Des del desembre al març es pot gaudir del menú de calçotada que té un preu de 34,90 euros per persona.

Restaurant la Llar de Foc

On? La Llar de Foc es troba al carrer Ramon i Cajal, número 13 de Barcelona. Un restaurant a Gràcia que permet gaudir de la bona cuina catalana artesanal i tradicional. 

Preu del menú: El preu del menú de calçot és més econòmic i va dels 26 als 29,50 euros per persona. El menú està format per un pica-pica, ració de calçots, un segon a escollir i beguda més postres.

Restaurant la Foixarda

On? El restaurant es troba a Montjuïc a la plaça Major 3-6 del Poble Espanyol, a prop del MNAC.

Preu del menú: A la Foixarda podràs degustar la cuina tradicional catalana en un entorn tranquil. A la carta trobaràs una variada selecció de plats elaborats, aperitius, tapes i carns a la brasa. El preu del menú de calçots és de 32,50 euros per persona.

Restaurant Can Cortada

On? Can Cortada es troba a l'avinguda de l'Estatut de Catalunya, s/n, Horta-Guinardó. L’emblemàtic restaurant va obrir les portes l’any 1994 i des de llavors ofereix una cuina catalana especialitzada en les millors carns de la nostra terra. L'espai és força ampli amb salons privats i jardins.

Preu del menú: El preu del menú és de 44,99 euros per persona i inclou 20 unitats de calçots, torrades de pa de pagès, graellada de carn a la brasa, postres i beguda.

Hostal El Pintor

On? El local es troba al carrer Sant Honoral, 7, al centre històric de Barcelona.  El Pintor és un punt de referència gastronòmica al barri Gòtic gràcies a l’autèntica cuina catalana i al producte local que ofereix.

Preu del menú: En aquest restaurant podràs gaudir d'un menú calçotada per 44,90 euros. El menú inclou calçots, carxofes a la brasa, caragols a la llauna, un principal a triar entre bacallà i graellada de carn i postres i beguda.

El mirador de Can Cases

On? El restaurant es troba al Camí de Can Cases, 15, 08196 Barcelona. Amb unes vistes espectaculars al Vallès i al parc natural de Collserola, podràs tastar el seu estil mediterrani, amb tocs d'aquí i d'allà, i una singular frescor que actualitzen la gastronomia tradicional, però sempre respectant la seva essència. 

Preu del menú: El menú calçotada es pot degustar els caps de setmana i festius per 44,90 euros per persona. Està format per un pica-pica i calçots, segons a escollir entre graellada de carn amb patata al caliu, peix del dia, ribs de porc o l'opció vegetariana amb una hamburguesa Beyond Bruguer. Tot plegat acompanyat de les postres i beguda.

Masia Vinyanova

On? C/ Montserrat S/N, 08294 El Bruc, Barcelona. Als peus de Montserrat i amb unes bones vistes es pot gaudir d'una bona carn i verdures a la brasa en aquesta masia. 

Preu del menú: Durant la temporada de calçots, el restaurant inclou aquest plat a la seva carta habitual. El menú va dels 29,50 als 38 euros en funció dels segons que s'escullin. Les begudes i els cafès no estan inclosos.

Masia Can Jané

On? El restaurant es troba al Camí de Can Jané s/n 08196 Sant Cugat del Vallès. És especialista en cuina catalana i carns a la brasa amb productes de quilòmetre 0. Una masia familiar el segle XVII en un entorn natural únic situada a la Serra de Collserola, a 10 minuts de Barcelona i de Sant Cugat. 

Preu del menú: Des del desembre es poden degustar els seus menús de calçots. La primera opció té un preu de 41,90 euros amb 15 calçots, o bé la segona en què es poden demanar tants calçots com vulguis per 49 euros.

El Molí de Can Dimoni

On? El local està ubicat a la crta. de la Vallesana km 3,3 08916 Badalona. Un restaurant amb gran varietat de plats i menús de gran qualitat amb una cuina selecta. Un espai perfecte per celebrar esdeveniments com noces, comunions o calçotades.

Preu del menú: El menú permet repetir il·limitadament de calçots i va dels 41,90 euros amb beguda o el 39,90 sense beguda.

Categoria: Societat