Societat
Concurs millor croissant 2022
Foto: Concurs millor croissant 2022 | Instagram / @prat_cancarriel
Gastronomia

El millor croissant de mantega de l'estat es fa a una pastisseria catalana

Temps de lectura: 1 minut
Concurs millor croissant 2022
Foto: Concurs millor croissant 2022 | Instagram / @prat_cancarriel

El Gremi de Pastisseria ha organitzat la XVI edició del concurs del Millor Croissant Artesà de Mantega de l'Estat, que ha tingut lloc aquest dimarts a l'Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona.

Què en sabem? El concurs s'ha celebrat aquest dimarts al matí a les 8:00 amb la presència d'un jurat format pels pastissers Antonio Bachour, Antoni Bellart (president del Gremi) i Toni Vera (guanyador de l’edició 2022), la xef Martina Puigvert o l’actor i gran amant de la pastisseria Paco Mir.

  • El jurat ha degustat i valorat els croissants presentats tenint en compte els següents criteris: gust (40 punts), alveolat (15 punts), fullat (15 punts), color (10 punts), format (10 punts) i acabat (10 punts).

El premi: Amb tot, els membres del jurat han donat el premi al millor croissant artesà a la pastisseria Prat Can Carriel de Roda de Ter, a Osona.

  • El croissant ha estat reconegut entre la seixantena d'opcions que s'hi presentaven i el jurat ha valorat el seu gust i l'alveolat de l'interior.
  • És el segon cop que el mestre pastisser Gil Prat es fa amb el premi, després d'aconseguir-ho el 2017. Agafa així el relleu a la pastisseria Canal de Barcelona, que va ser la premiada l'edició anterior.
  • El primer premi també atorga 1.000 euros per la pastisseria triada com a guanyadora.

En detall: Es tracta d'una pastisseria artesana i familiar que va néixer el 1900 i que ara es troba en la seva quarta generació. 

Categoria: Societat
Etiqueta: Gastronomia