El millor croissant de mantega de l'estat es fa a una pastisseria catalana
El Gremi de Pastisseria ha organitzat la XVI edició del concurs del Millor Croissant Artesà de Mantega de l'Estat, que ha tingut lloc aquest dimarts a l'Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona.
Què en sabem? El concurs s'ha celebrat aquest dimarts al matí a les 8:00 amb la presència d'un jurat format pels pastissers Antonio Bachour, Antoni Bellart (president del Gremi) i Toni Vera (guanyador de l’edició 2022), la xef Martina Puigvert o l’actor i gran amant de la pastisseria Paco Mir.
- El jurat ha degustat i valorat els croissants presentats tenint en compte els següents criteris: gust (40 punts), alveolat (15 punts), fullat (15 punts), color (10 punts), format (10 punts) i acabat (10 punts).
El premi: Amb tot, els membres del jurat han donat el premi al millor croissant artesà a la pastisseria Prat Can Carriel de Roda de Ter, a Osona.
- El croissant ha estat reconegut entre la seixantena d'opcions que s'hi presentaven i el jurat ha valorat el seu gust i l'alveolat de l'interior.
- És el segon cop que el mestre pastisser Gil Prat es fa amb el premi, després d'aconseguir-ho el 2017. Agafa així el relleu a la pastisseria Canal de Barcelona, que va ser la premiada l'edició anterior.
- El primer premi també atorga 1.000 euros per la pastisseria triada com a guanyadora.
En detall: Es tracta d'una pastisseria artesana i familiar que va néixer el 1900 i que ara es troba en la seva quarta generació.