Barcelona i Àrea
La pizza Pulp Edition, guanyadora del concurs 2023
Foto: La pizza Pulp Edition, guanyadora del concurs 2023 | Facebook / Can Pizza
Gastronomia

Pop, sobrassada, olives i mozzarella: la millor pizza d'Espanya es fa a Barcelona

Temps de lectura: 2 minuts
La pizza Pulp Edition, guanyadora del concurs 2023
Foto: La pizza Pulp Edition, guanyadora del concurs 2023 | Facebook / Can Pizza

El restaurant barceloní Can Pizza s'ha proclamat guanyador del concurs de la Millor Pizza d'Espanya 2023 presentat per Madrid Fusión, a Madrid.

Per què és important? Aquest concurs té com a objectiu donar a conèixer el món de la pizza artesana i premiar al millor "pizzaiolo" d'Espanya.

En detall: Can Pizza, que ja té deu locals a Catalunya i a altres punts de l'estat, aconsegueix aquest premi per segons vegada a la història d'aquest concurs. El 2021 es van proclamar guanyadors amb la seva pizza Jerry Tomato.

  • Al jurat d'aquesta edició ha participat el xef considerat pel New York Times com el creador de la millor pizza de Nova York, Dan Richer, del restaurant Razza.

La pizza: Concretament, la pizza que ha guanyat el premi enguany ha estat la Pulp Edition, elaborada amb sobrassada, pop, oliva Kalamata i Mozzarella di Búfala.

  • El jurat ha destacat que “el pop estava cuinat increïblement bé. Cada ingredient estava en perfecte equilibri i amb una combinació molt original”.

Què han dit? "En la primera edició en què vam ser guanyadors, es va tenir en compte la procedència dels nostres ingredients, per això en aquest cas hem decidit fer servir ingredients de tota la península. Des del pop gallec fins a la sobrassada mallorquina", han explicat els cuiners Marco Zambonardi i Massimo Comune.

El rànquing: A la final, doncs, han competit: Mo de Movimiento (Madrid), Reginella (Madrid), Can Pizza (El Prat de Llobregat), Pizzamore (Màlaga) i Oro di Napoli (Tenerife).

D'altra banda, la pizzeria Sartoria Panatieri ha estat escollida com la millor pizzeria del 50 Top Pizza Europa per aquest 2023, una llista on estan excloses les italianes, ja que tenen una classificació pròpia.

  • Les pizzes dels cuiners Jorge Sastre i Rafa Panatieri s'han posicionat en el número de la llista, d'aquesta manera Barcelona encapçala el rànquing.