Societat
Activiestes de Futuro Vegetal
Foto: Activiestes de Futuro Vegetal | Twitter / @FuturoVegetal
Activisme

Detenen 22 activistes ambientals per causar danys per valor de 500.000 euros

Temps de lectura: 2 minuts
Activiestes de Futuro Vegetal
Foto: Activiestes de Futuro Vegetal | Twitter / @FuturoVegetal

Agents de la Policia Nacional han detingut 22 integrants de l'organització ecologista Futuro Vegetal. Entre els detinguts hi ha els seus tres màxims responsables, que coordinaven i dirigien el col·lectiu.

Per què és important? Els detinguts estan acusats de conformar una estructura criminal i causar danys al patrimoni valorats en 500.000 euros.

En detall: Les detencions s'han realitzat coordinadament a les ciutats de Madrid, Barcelona, Cadis, Múrcia, Elda, Saragossa, Granada, València, Sòria, Santander i Sant Sebastià.

  • Segona la Policia Nacional, entre els detinguts es troben els seus tres màxims responsables que dirigien i coordinaven l'organització.
  • La policia atribueix a Futur Vegetal la comissió de 65 fets delictius per tot Espanya, entre ells el llançament de pintura a les façanes del Congrés dels Diputats.
  • El cost total dels danys atribuïts per la investigació policial s'estima més de 500.000 euros, sense quantificar els desperfectes causats al patrimoni artístic.

Previsions: Els 22 arrestats van passar a disposició de l'autoritat judicial com a presumptes autors dels delictes de pertinença a organització criminal, danys, danys contra el patrimoni històric, contra la seguretat viària i del trànsit aeri, atemptat contra agent de l'autoritat i desordres públics.

Què diuen? El col·lectiu ha volgut deixar clar, a través d'X (antic Twitter), que les detencions que s'han fet públiques aquest divendres corresponen a les del mes de desembre.

D'on venim?

  • La investigació va arrencar el gener del 2022, després del llançament de pintura per part de diverses persones contra la façana del Ministeri d'Agricultura, Ramaderia i Alimentació a Madrid.
  • Des d'aleshores, membres d'aquest col·lectiu van actuar a altres punts d'Espanya fent, entre altres fets delictius, nous llançaments de pintura a edificis i obres artístiques.
  • L'avenç de les indagacions policials va constatar que aquesta organització estava composta per un elevat nombre d'integrants, amb un clar repartiment de tasques, coordinats per líders.
  • La seva activitat reiterada i sostinguda en el temps va aconseguir, alhora, establir relacions, a nivell internacional, amb altres col·lectius similars.
  • La investigació policial va posar de manifest que aquesta organització va rebre més de 140.000 euros en donatius.
Categoria: Societat