Societat
Cigarreta electrónica
Foto: Cigarreta electrónica | Pixabay / lindsayfox
Tabac

El govern espanyol prohibeix el tabac escalfat de gustos

Temps de lectura: 2 minuts
Cigarreta electrónica
Foto: Cigarreta electrónica | Pixabay / lindsayfox

El govern espanyol continua el seu camí per acabar amb el tabac. Ara, el Consell de Ministres ha aprovat equiparar la regulació del tabac sense combustió o tabac escalfat a la de les cigarretes tradicionals.

Per què és important? Aquesta mesura s'emmarca dins del Pla Integral de Prevenció i Control del Tabaquisme. L'any 2021, una de cada sis morts a Catalunya va ser causada pel tabac. En xifres totals, el tabac va matar 9.030 persones l'any passat, segons dades de Salut Pública.

Què en sabem? El Consell de Ministres equipara la normativa del tabac escalfat amb el convencional.

  • Per tant, a partir d'ara es prohibiran els vapejadors que duguin aromatitzants i, a més, els productes necessaris per consumir-lo hauran de portar les mateixes advertències que porten els paquets de tabac.
  • Aquesta normativa només afectarà el tabac sense combustió o per escalfament i no els dispositius de vapeig, que no contenen tabac.

Què és? El tabac escalfat és un aparell cilíndric on es posa una cigarreta per escalfar-la a altes temperatures i no genera fum ni cendra perquè no hi ha combustió.

  • Ara, s'amplia la prohibició de comercialitzar productes del tabac amb aroma característic o que continguin aromatitzants en els seus components.
  • Segons els experts, aquests dispositius no es poden considerar menys perjudicials per a la salut de les persones que el tabac convencional ni tampoc mètodes eficaços per deixar de fumar.

Què diuen? Des del Ministeri de Sanitat expliquen que estan treballant en una normativa per a tots els tipus de cigarretes, però de moment la mesura aprovada aquest dimarts només afecta les que permeten fumar tabac escalfat.

D'on venim? El passat desembre, la ministra de Sanitat, Mónica Garcia, va anunciar que es vol prohibir definitivament fumar a les terrasses.

  • La ministra ha explicat que amb aquestes mesures no només es vol protegir als menors del tabac sinó també els fumadors passius.
Categoria: Societat